Maarten J.
Heisann! Sitter med bilder fra Dovre, og i den forbindelse tok jeg 11 bilder som jeg satt sammen til 1 panorama. Dette så meget bra ut, og ga meg en oppløsning på 37801x5269.

Men når jeg prøver å bestille panorama bilde på nett får jeg ikke med hele bildet. Jeg bestiller lite på nett, så her famler jeg rett og slett litt i blinde. Håper noen av dere med kompetanse på dette området kan hjelpe meg litt.
#1
#1
Geir B.
Hei Maarten,

Du bestiller på nett, sier du. Hvilken leverandør? Og hvilket produkt prøver du å bestille?
Siden bildet ditt er ca. 7 ganger så bredt som høyt kan det være at de har problemer med å passe det inn et eller annet standard format.

MVH

Geir

Amatør med interesse for landskap.
Maarten J.
Hei Geir!

Jeg prøvde å bestille fra JP, men det må kanskje nedskaleres for at det skal passe inn i standard format? Har du noe forslag til format som vil egne seg bedre.

Mvh
Maarten
Jonny N.
Jeg vil anta dette er en såpass uvanlig forespørsel at det må tas manuelt med Cewe, dvs. Japan Photo.
Tror ingen slår disse på pris, så hvis du får til en dialog hadde det vært det beste. Ville bestilt en test utskrift i mindre format først, både hele bildet og et utsnitt som tilsvarer størrelsen på den endelige utskriften. Hvis du ikke har skriver selv så lever du helt i blinde med hva som kommer av resultat. Med en test utskrift har du mulighet for å korrigere de mest åpenbare feilene: Eksponering, farve og oppskarping.
Maarten J.
Her er jeg helt enig, og jeg tenker i første omgang å kun bestille i fra JP i poster utgave for å se hvordan det blir på print. Så vil jeg bestille det på alu plate etc, dersom det er tilfredstillende i forhold til eksponering, farve og oppskarping. Jeg har desverre ikke tilgang på printer selv.
Jonny N.
Et generelt problem med utskrift er at de blir for mørke, dvs at skjermen du ser bildene på er for lys. Legg til litt mere eksponering enn hva du tror trenges, feks. 0,2 i Lightroom.
Maarten J.
Flott, takk for tips!
Jonny N.
Jeg ville bestilt bilder med tre forskjellige eksponeringer i minste størrelse. Pluss og minus 0,2 eller hva du måtte foretrekke. Et par bilder med hvitbalanse til dagslys og Auto (forutsetter at du har råfiler). Noter hva du har send, og juster deretter senere.
Jonny N.
bildeAprops utskrift. Jeg ble litt inspirert til å skrive ut et bilde i egendefinert størrelse fra 17" rull kappet selv. Det gikk åpenbart ikke helt etter planen.
Geir B.
Hei igjen,

Sjekket nettopp hos japanphoto.no. De har 100 cm x 20 cm. Det er det mest avlange jeg kunne finne i farten. Hvis du beskjærer til 5:1, burde det gå.

MVH

Geir
Maarten J.
Mange takk igjen Geir!
Åpne uskalert versjon i eget vindu