Tårnfalk
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274093} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Gunnar N.

Fint og artstypisk portrett av tårnfalk. Muligens kunne bildet tjent litt på
noe mer luft rundt, men kanskje er det heller ikke mer luft å ''hente''.
Fint og skarpt mot en rolig, blå himmel.

mvh Gunnar N
Robin J.

Fint med fuglen mot den blå himmeln.Teknisk bra .Mvh RJ
Mathias B.

Greit bilde av tårnfalken. For meg blir det desverre litt for udetaljert, men i forhold til lysforholdene synes jeg du har klart deg bra.

-Mathias
Hans-Jørgen H.

Hallo Svein!
Et flott nærbilde av tårnfalken der den ''stiller'' over et egnet bytte.
Undersidas tegninger og mønstre kommer veldig godt frem.
Tar seg flott ut mot den blå himmel!
Hans-Jørgen
Terje S.

Ingen tvil om at Tårnfalken er en flott fugl men synte ikke dette er vanlig BEKKUM kvalitet. Har mistanke om at du har cropet bilde en del da detaljeringen ikke er helt topp. Men som artsbilde fungerer det greit.

Terje
Kjell Ivar Ø.

Typisk Tårnfalk positur mot blå himmel. Bra med detaljer.
Blir også kalt vindstirr her av enkelte.
Helsing Kjell ivar
Svein B.

Heisann, og takk for kommentarer. Bildet er croppet en del fra originalbildet, og dette bærer den tekniske kvaliteten selvfølgelig preg av. Jeg er enig i at bildet ikke holder til så mye mer enn en liten artspresentasjon. Dette er jo en fugl med mange lokale navn, og mange av disse har sin opprinnelse i måten tårnfalken ''stiller''- dvs står helt stille i luften på ett punkt, med svirrende vinger. Her i mine trakter er det mange som kaller den ''værstiller''.

Mvh
Svein B
Magnus A.

Grei nok artsdokumentasjon,men ikke helt i mål her,men det skyldes nok at bildet er croppet en god del,ja.
Mvh.Magnus A.
Carsten A.

Avgjort svært bra i sin sjanger, altså tydelig og karakteristisk artsdokumentasjon. Ikke syns jeg det er så mye å si på den tekniske kvaliteten heller, for å si det litt forsiktig.

Å gjøre et slikt opptak av denne arten (en rask og urolig krabat) forutsetter forøvrig endel om fotografen, men det har jo i og for seg ikke noe å gjøre med bedømmelse av resultatet.

Noe som står og faller på ren billedmessig verdi har vel ikke vært fotografens poeng her.

MVH CA
Kjartan T.

Et brukbart bilde dette. Ikke 100 prosent fulklaff på skarphet, men likevel severdig som mange her har skrevet.

Noen ganger kommer man over situasjoner som gjør at man får brukbare bilder av slike fugler uten å ligge i kamuflasje. For noen uker siden var jeg å kikket etter bjørn i Sverige. På fjelltoppen som jeg hadde tenkt å bruke som utkikkspunkt var det fem ungfugler og to voksene tårnfalker som drev litt flygetrening. Fikk noen bilder der. Hvordan ble dette til da? Og er det en ungfugl du har vært ute å knipset Svein?
Svein B.

Hei, og takk for nye kommentarer.

MA: Artsdokumentasjon eller artspresentasjon, noe slik var bildet ment som- men som ett godt tårnfalk/naturfoto er selvfølgelig ikke dette rare greiene. Enig i det. Croppingen har gått ut over kvaliteten ganske mye selvfølgelig.

CA: Ja, dette bildet er selvfølgelig ment som en liten artspresentasjon, og da står artskarakterer i høysetet. Men om bildet kunne hatt litt innhold, miljø etc ville det tilført ganske mye. Teknisk er det heller ikke finslepent, men bør også kunne holde til noen formål vil jeg mene.

KT: Dette er en av fire unge tårnfalker, som sammen med en ung spurvehauk terroriserer skjærene her hjemme hos meg om dagen. Skjærene er nok ypperlige å trene jaktferdigheter på, og det går friskt for seg når de små rovfuglene setter i gang. Bildet er tatt fra balkongen, så her stryker jeg nok på ''villmarksfoto''-kriteriene, med lange marsjer og timer i telt ;) Men artig er det å være tilskuer, og med litt flaks så sitter det plutselig ett ordentlig godbilde også. Det gjelder å benytte mulighetene en har, de er noen ganger nærmere enn en tror.

Mvh
Svein B
Espen S.

Hei Svein!

Skulle gjerne hatt dette bildet i portfolien min jeg :o)

Pussig at du forteller om 4 unge tårnfalker som terroriserer skjærene ''dine''. Jeg var nemlig på fisketur i traktene dine forrige helg, dog på andre siden av dalen. Der hadde vi selskap av 4 tårnfalker som terroriserte kråkene :o)

Espen
Svein B.

Hei Espen, og takk for kommentar.

Ja, det kan nok være ei stressa tid for kråkefuglene slik utover høsten, de unge rovfuglene ser ut til å bruke kråker, ravn og skjære som ''selvanviser'' når de finsliper flyve- og jaktferdigheter. Men det ser egentlig ut som om kråkefuglene har det litt morro med dette de også.

Ble det fisk da?

Mvh
Svein B
Espen S.

Jada, det ble noen smårøyer. Men jeg er relativt glad for at jeg ikke baserte meg på fiskemiddager :o)

Har lagt ut et bilde av kråke og spurvehauk fra i fjor, som jeg synes illustrerer situasjonen du beskriver ganske bra: bilde nr. 330508

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu