Fotograf
Utstyr
  • Canon 1D
  • -
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO640, RAW
  • ja
  • AnnetBlits for å demme opp for en solnedgang til venstre et sted. Photoshop: korn, kontrast, burne, dodge.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger743
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256517} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Amund Blix A.
Her får jeg en inderlig ''hjemkomstfeel'' , fantastisk flott. Det er noe med mannnen og katten som *virkelig* fungerer for meg.

Etter en stund lar jeg meg irritere av husets moderne utførelse, det ødelegger litt av stemingen her. Men alt i alt, bra.

Mvh

Amund
Eirik H.
Eg henger meg på Amund sin kommentar her. Biletet formidlar ei god stemning, og det er det viktigaste. Du kan evt. prøve å gjer huset litt uskarpt for å framheve mannen og katten enda meir.
Hans Jacob H.
Har jo sagt før hva jeg synes om bildet. Enig med de over, en helt spesiell stemning du har fått fram som jeg ikke helt kan forklare. Komposisjonsmessig flott og balansert mellom mann/katt og treet, og en effektiv mørkning av himmel som lukker bildeflaten. Veldig bra synes jeg!
Camilla E.
Dette var et virkelig spesielt bilde synes jeg. På en positiv måte altså. =) Likte spesielt godt katten :)

mvh Camilla
Trygve A.
Flott komposisjon !
Blikket trekkes mot katten, som gjør mye av bildet.
Litt 'gammel skrekkfilm-følelse',
Skikkelig bra synes jeg.
MVH ...Trygve
Julie E.
Dette skal jeg nyte lenge og vel. Så får vi se om det kommer noen ord ut av det etter hvert.........veldig flott, dette! :) :)
mvh Julie
S. N.
Takk for hyggelige kommentarer og bra tips.
Silje
Eivind B.
Herlig S/H estetikk! Et på mange måter urovekkende bilde, hvor særlig det nakne treet som velter inn over huset, kobler hjernen i horrormodus. Fortreffelig vinkel, og jeg ser også hjemkomstfortellingen bak den lutryggede Norman Bates figuren. Katten er et uventet, men fantasieggende element, som også bryter med bildets mørke toner og blir et naturlig første stoppested for blikket. Flotte greier dette, du! Mvh Eivind
Kolbein S.
Det meste er vel allerede sagt, men jeg må bare skyte inn at jeg og liker dette bildet. Katten er ett genialt trekk, synes jeg:-)

MVH
KS
Avsluttet .
ultraflott bilde. flotte kontraster og pusen er genial. et bilde med mye historie. får meg til å undre. 10+

skulle gjerne visst litt mere om det tekniske her. hvilken blender, lukkertid osv. etterbehandling?!?

mvh cecilie
Erik J.
Både hatt og katt gjør seg! Fin historie!
Arne S.
Et praktfullt stykke fotografi! Katten tillegger motivet en ekstra dimensjon. Den leder betrakteren inn i motivet og skaper en nerve i historien. Den ''moderne'' arkitekturen gir rom for tolkninger. Hva har skjedd med mitt gamle ''hjemsted''?
S. N.
Mange mange takk for kommentarer og anbefaling - og artig at dere ser en slags historie her. Katta sitter oppå tastaturet og purrer stolt over å får være ''genial'' for en gangs skyld, vanligvis har han det med å tråkke rundt oppå de blekkferske utskriftene.
CH - føyer til teknisk info under bildet.

Silje

Avsluttet .
Rart, eventyraktig og veldig bra!

Inge
Avsluttet .
Hei! Froskeperspektivet gjør bildet spesielt allerede i utganspunktet. Linjene trekker blikket innover og mot katten sentralt i bildet, som forsterker mitt intrykk av noe mystisk og dramatisk - ytterligere forsterket av sort/hvit effekten. Flott dramatikk i et godt komponert bilde, synes jeg.
Vennlig hilsen MV
S. N.
Takk til IF og MV også :) Silje
Brit M.
Virkelig spennende bilde! Ser du har fått mer enn godkjent på dette, er spesielt enig med Eivind. Mannen lener seg inn, likedan treet på den andre siden. Også linjen på frakken peker innover. Huset følger også begge disse linjene, heller til høyre og venstre. I tillegg, når vi kommer opp mot himmelen, peker skyenes mønster utover. Et surrealistisk bilde som vil huskes, tror jeg. Synd med ledningen.

Brit
Jon-Petter T.
Det var flott, jeg fikk umiddelbart en ''Tom Waits'' følelse!

Komposisjonen med mannen inn fra venstre, målrettet mot huset og med katten på armen.
Litt skummelt også faktisk. En herlig histirie du forteller i bildet som også er flott gjort i shv.

MVH
J-P
Kristoffer L.
Et pussig bilde, som umiddelbart gir meg ''film noir''-assosiasjoner.

Kamerastandpunktet og brennvidden har vært viktige verktøy her, noe som bl.a. har resultert i et sterkt perspektiv, og et påfallende lite og surrealistisk utseende hus.

Ikke noe rart at katten ikke har lyst til å være med inn.

Det eneste jeg har å innvende er at katten etter min smak er litt for lys i pelsen. Ellers er dette meget bra!

- Kristoffer
S. N.
Hm, her har det visst kommet kommentarer tidligere som jeg har oversett. Takk til BM, JPT og KL. Katta får jeg ikke gjort særlig mørkere, den er burnet endel men er veldig lys i utgangspunktet. Silje
Anne-Lise S.
Dette er virkelig ''en høydare''!!!! :-) Perspektivet er fabelaktig valgt. Får litt sånn homecoming følelse. Fabelaktig stemning og svært fortellende! Ser også noe symbolsk her, mellom det gamle, det som var, det vemodige... Veldig, veldig bra!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu