Sverdkolibri
(Sword-Billed Hummingbird)
Dette må være den fugleart i verden som har lengst nebb i forhold til kroppslengde.
Bildet er tatt i regnskogene på østsiden av Andesfjellene. Selv med dette enorme nebbet beveger fuglen seg med stor eleganse og letthet. Det lange nebbet vitner om ensrettet spesialisering for å være i stand til å nå helt ned til nektaren i blomster med lange traktformete blomsterkroner. Dette er en art jeg har hatt som et av de helt store fotomål i Sør-Amerika.

Se flere av mine Sør-Amerika og Ecuadorbilder på http://www.ketilknudsen.com/
Bildet inngår i albumet Ecuador -
Utstyr
  • Nikon D2X
  • 300mm 2,8 VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetBlits SB-800 - satt ned 2 hele trinn for å unngå for mye reflekser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger4945
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223729} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (105)
Nina R.
jøss.. ble målløs jeg.. for noen lotte farger. dette ble et kjempebilde og et ble orginalt, fordi ikke alle har muligheten til å ta slike bildet.. flott!!!

Mvh Nina
Tor T.
Dette var utrolig vakkert. Fulgen står så flott mot bakgrunnen og belysningen er effektiv. Det hadde vært artig med litt mer info om hvordan fulgen er belyst.
Svein B.
Dette er så til fingerspissene perfekt Ketil, at det er nesten uhyggelig! Teknisk brilliant, en spesiell og fotogen fugl, i en fin positur/komposisjon- og med svært fint harmonerende farger/reflekser i fjærdrakt og bakgrunn. Dessuten er måten fuglen er plassert i forhold til bakgrunnen med det grønne feltet også svært effektiv for å fremheve fuglen, og spesielt med tanke på nebbet. Har ikke noe å sette fingeren på, dette er bare å nyte!!

Mvh
Svein B
Roy M.
Sinnsykt bra!

Dette var helt kanon.

Mvh, Roy
yngve f.
Fantastiske farger og flott positur!
Veldig bra skarphet på kroppen, og med tanke på den hastigheten en
kolibri har på vingeslagene er det jo fin skarphet på vingene også.
Et av de beste fuglebilder jeg har sett.
Nydelig.
yf
Terje S.
Blinkskudd og min anbefaling skal du ha for dette. Må ha vært en stor opplevelse å få festet dette til brikka. Lykke til videre . Mvh Terje
Avsluttet .
Dette er et glimrende eksempel på at ''et bilde sier mer enn tusen ord''.
Rett og slett et nydelig bilde!
Torbjørn K.
Kanonbra! Imponerende farger, positur osv. Her stemmer alt!

Torbjørn
Leif B.
Henger meg på, og er enig med all ros. Det beste fuglebilde, som jeg har sett på lenge.
Herlige farger og en fin fin komposisjon.
Kjell G.
Her var det mye skryt å hente. Det skjønner jeg godt:
En utsøkt fugl, utsøkt presentert!

Ketil K.
Hjertelig takk for kommentarene. Når det gjelder lyssetting er det allerede beskrevet i det tekniske. Problemet er å finne en balanse mellom reflekser og brillians. Blir det for lite reflekser, mistes fargebrilliansen, blir det for sterkt lys, brennes småpunkter i fjærdrakten for mye ut, og bakgrunnen blir dessuten fort enda mørkere enn her. Jeg kom til at å sette kameraets EV uten kompensasjon, dvs. EV 0, mens jeg satte blitsen på -2,0 ga en noenlunde balanse, men skulle nok helst anvendt et blitsanlegg med to frittstående blitser med softbokser, som jeg ser en del amerikanske kolibrifotografer anvender. Det var litt hypotetisk under de gitte forutsetninger for reisen og disponibel tid. Stativ er benyttet. Litt flaks at de grønne bladene i bakgrunnen gav passe lys og farge inn i bildet, samtidig som de danner en slags komposisjonsmessig V-formasjon med kolibrien, og også gjør nebbet tydelig kontrasterende.
Leif G.
Du var ganske skuffet da du ikke fikk med deg sverdkolibrien vi andre så i 2002. Det føles sikkert godt nå, da du i tillegg også har fått det perfekte kolibribilde av en av fugleverdens mest fantastiske arter. Grattis!

Leif
Ketil K.
Takk for det Leif, ja det gikk fra nedtur for 4 år siden til opptur i 2006..
Cornelia T.
'Wow'' er kanskje ikke så konstruktiv kritikk, men WOW. Utrolig fugl, fint fanget. Gratulerer.
mvh, ct
Jan Fredrik I.
Terningkast 6 på min terning Ketil.
Liker spesiellt godt diagonalene/krysset som fuglen og bakgrunnen danner.
Teknisk flott løst med begrensede midler i forhold til hva jeg har sett av oppsett brukt til kolibri fotografering(så en amerikaner som brukte 5 lyskilder).
Mvh
Jan Fredrik
Ivar B.
..............................., nå ble jeg nesten målløs. GRATULERE. I mine øyner er dette bare helt fantastisk, og jeg får lite fornuftig å si i møte med dette. Utrolig godt fotografisk utført. Teknikken sitter som et skudd, herlig diagonalt Z- mønster gjennom nebb og vinger. Fantastisk situasjon delt gjennom en flott presentasjon. Jeg drar fram de store ord her, men jeg er målløs av prestasjonen og resultatet. Anbefalt. Mvh Ivar.
Stig B.
Ikke noe konstruktivt herfra heller, bare et usannsynlig vakkert bilde. Også artig å lese dine betraktninger om eksponering av denne vakre fuglen.

Flott briljans, nydelig positur, flott bakgrunn.

Mvh Stig
Chr. G.
Jøje meg, severdig sak. Jeg ville nok kjent et sug i magan dersom jeg selv hadde begått et slikt stykke arbeid. Det karakteristiske nebbet kommer godt fram mot den grønne bakgrunnen, dette området synes som noe av essensen i bildet. Flott med antydning av bevegelsesuskarphet ytterst på vingene, i en ellers ganske stillestående positur. Nebb, halefjær og vinger pekende i hver sine retninger bidrar til balansen i bildet.
Mone S.
Ny~.......delig ,Gratulere med et perfekt bilde av en sjelden art. Må bare si meg enig i all rosen. For en fargeprakt.

~mone~
kai j.
Rått bilde Ketil, og for noen farger! Bare å gratulere med et knallbilde.

Mvh Kai Jensen
Kjell Sigurd S.
Det meste er sagt. Fasinerende teknisk utførelse og et resultat som er kanonbra!

Kjell S
Kenneth K.
Dette var det vakkreste jeg har sett av fugle bilder. Hvordan greier du det?Dette var veldig vakkert. Fine farger og et veldig skarpt bilde. Fine detaljer. Fin lysetting. Fin komposisjon. For en fin fugl! Dette var skikkelig fint bilde. Jeg bokmerker bilde og anbefaler bilde. Dette må da bli anbefalt av flere. Dette må du være fornøyd med! Ta å print det ut og heng det opp på veggen, Dette ser du ikke ofte av. Håper dette ikke var noe juks med. Dette var RÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅTTTTTTTTTTTTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




DETTE VAR VAKKERT!




MVH KENNETH
Ketil K.

Jeg kan forstå at enkelte ikke helt skjønner hvordan dette bildet er tatt. Men det er ikke så vanskelig som man skal tro. Dels skyldes det at bildet er tatt ved en feeder, altså en sukkermater, der kolibriene da gjerne samles, ofte mange arter på en gang. Så avstand til fuglene er ikke noe problem. Det andre er at kolibrier stiller i luften. De holder seg forbausende i ro, mens vingene slår med ca. 35 slag i sekundet.

De ultimative kolibribildene er tatt mens kolibriene stiller foran en fargerik blomst. Det er atskillig verre å få til, og krever gjerne planlagt blomsteroppdrett av spesielle blomsterarter, kamuflasje og at man har god tid på stedet. Her har kolibrien stillet en brøkdel av et sekund foran en feeder, nok til å kunne anvende autofokus. Kolibrifotografering kommer litt i klasse med øyestikkerfotografering, men øyestikkerne i flukt er vanskeligere på grunn av at de er vanskelige å fange med autofokus på grunn av den lille størrelsen i forhold til en stor kolibri som sverdkolibrien, som er 14 cm. lang.
Peter M.
Flott med din utfyllende kommentar angående vanskelighetsgrad på dette bildet. Uansett så er det delikat utført og er bortimot teknisk briljant. Tror nok om vi samlet 100 fotografer på samme sted så ville dette bemerket seg helt i toppsjiktet likevel (på tross av at det tydeligvis ikke er et spesielt krevende foto). For meg som ikke pusler stort med denne type fot er det interessant, fascinerende og inspirerende :-)

mvh
Peter M
Steinulf L.
Du får det til å fremstå som enkelt!:-) Flott bilde.
Arild K.
Her er det bare å hive seg med i jubel koret.
Dette var rett og slett ett fantastisk fuglebilde.
Grattulerer !

Mvh AK
Svein B.
Det du skriver om fremgangsmåten, og at det ser vanskeligere ut enn det kanskje er, er vel riktig Ketil. Men likevel er det fuglefotografer som omtrent vier livet til denne typen fotografering- og som det nevnes over bygger rene studio i hagen for å få full kontroll over resultatet. Dette bildet står ikke tilbake for noen av de aller beste jeg har sett av tilsvarende type.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Takk for flere kommentarer og hyggelige ord. Det er klart det uansett må planlegging til, avstand til bakgrunn osv. Svein, men jeg fikk faktisk gode fluktbilder av mange arter med kolibrier på turen, selv om jeg ikke var like heldig med bakgrunnene som her. Får vel legge ut flere etter hvert.

Et problem med blitsfotografering er for eksempel at det er lurt å ha enten helt nye, eller nyoppladede batterier til blitsen. Den har ellers fort en tendens til å ikke henge med i svingene, dvs. ikke tenne når det tas mange serier med bilder i hurtig tempo.
Hans-Gunnar H.
Grattis....dette var floott og se på min nykalibrerte FlexScan L797;).....Bare strøkent Kjetil....bare så jævli strøkkkent....
MVH Hans-Gunnar
Robin J.
Gratulerer med flott fuglebilde. Slenger meg på all ros du har fått. Mvh RJ
Eyvind R.
Aldeles glimrende bilde Ketil. En nytelse for øyet..

Bravo!

Mvh Eyvind
Torgeir H.
Herrejesus for et helt klin sykt rått bilde!! Det her er det absolutt peneste og mest fantastiske fuglebilde, for kanskje ikke å si bilde, jeg noen gang har sett!
Har ikke annet å si enn GRATTIS!
Dette fortjener så mange anbefalinger det kan få, så jeg slenger på en ekstra!

-T.H
Ole E.
Jeg kommenterte nettopp Kai Jensens bilde, og omtalte det som et av de beste fuglebildene jeg har sett på lenge. Det er jammen dette også! Det er fargene du har fått frem i fjærdrakten, samt den behaglige og nærmest mystiske bakgrunnen som først fenger meg. Teknisk brilijans, og et flott og særdeles effektiv komposisjon hever bare bildet enda flere hakk. Virkelig bra!
Erlend V.
Fy flate for ett fantastisk flott bilde. Mektig imponert. Rett og slett :)

Mvh. Erlend
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig fargespekter med en metallisk glød som treffer meg.
Dette er fabelaktig arbeid og det var sikkert en diger opplevelse for deg.
Nydelig.

-ingebjørg
Atle Q.
Hei Ketil...
Takk for hyggelig bildekveld oppe hos deg. Det er bare å gratulere med et suverent bilde... det hadde gått rett inn i HBW, bare synd de har gitt ut boken om kolibri'er...Anbefalt
Atle
Avsluttet .
Utrolig, fantastisk, hærregud at du har klart å fått tatt dette bilde, så skarpt, nydelige farger og bare WOW! Nydelig bilde utsnitt også, hærregud sitter helt måløs. WOW! Keep up the good work, two thumbs up! you rock! wow
Geir Arne M.

Ketil , jeg bøyer mitt hode. Dette var bra.

mvh
geir
Odd E. k.
Hei Ketil!

Henger meg på de andre positive kommentarene til ditt bilde. Meget bra!!!

Mvh

Odd E.
Rune Edvin H.
Dette var et smykke av et fuglebilde. Er prsonlig litt usikkker på om kontrastene skull vært dempet eller ikke, men synes det i alle fall er svært bra.
Rune
Bjørn H.
Hei Ketil.

Du fortjener all ros her. Dette er bare grislekkert :)

Bjørn.
Tom A. T.
Bildet er et ''smykke'' skriver Rune Edvin og det syntes jeg er en god beskrivelse av det. Virkelig et nydelig stykke arbeid. Ut over det med et bilde av denne sorten er det ikke lett å få sagt noe veldig fornuftig ;o)..
mvh Tom T
Magnus R.

Hei Kjetil !

Dette var ''RÅlekkert'' fuglen, komposisjonen, bakgrunnen, ja alt, er ikke mulig å lage noe stort bedre.

Mvh
Magnus
bims erik j.
Helt fantastisk Utrolig bra

Mvh Bims
Avsluttet .
Ble helt målløs jeg! En av de beste fuglebildene jeg har sett! Håper du ikke har noe imot at jeg skrev en liten artikkel og la den på forsiden vår? Tror ikke jeg skal legge ut kolibribildenen mine fra Sør-Amerika... er slik at du akkurat kan skimte en liten fugl bak en stor busk ;-)

David
Nils B.
Bildet med kolosalt høy nytelsesfaktor. Lys og linjer, toner og farger, joda komposisjonen står til +10.
mvh Nils
Stig Børre E.
Dette er til å få gåsehud av - i posistiv forstand.
Det perfekte bilde, kort og godt. Farger lys og teknisk brilliant.

StigB
Kjartan T.
Den satt virkelig Ketil!

Jeg ser at du skriver litt om feeder og sukkervann. Har også prøvd dette, og det å ta et bilde av en kolibri er ikke så vanskelig som mange tror... men resultatet her er jo helt utrolig. Bakgrunn, farger, fokus og lyset i fjærdrakten gjør det til et smykke av et bilde. Gratulerer.
Sverre H.
Her er det bare å henge seg med på rosen. Dette var et utrolig vakkert bilde. For et farge spekter det var i den fjærdrakten. Gratulerer! Komposisjon og teknikk ellers er av høy kvalitet. Mvh Sverre.
Øystein S.
Dette bildet er så rått at jeg nesten synes fotografen bør inviteres til å skrive en sak rundt bildet. Gjerne om tur, sted, situasjon, forberedelser osv osv.
Sikker på at de fleste her på foto.no ville ha glede av en liten fotografisk reiserapport.

Det er fristende å spørre: hvor kan dette bildet kjøpes?
Jonas Ø.
Alt er jo sakt, men er bare nødt til å si at... WOW... d bilde hær e perfekt. WOW...

-Jonas
Camilla S.
Heisann

Helt ufattelig hvor god skarphet du har klart å oppnå.
Fantastiske farger i hele bildet. Nydelig fulg med en fjærdrakt som inneholder nærmest hele regnbuens farger.
GRATTIS, dette er helt imponerende, gleder meg å se flere bilder fra turen din. Regner nesten med at du har flere gode bilder, da dette var helt perfekt :)

-Camilla
S. N.
Kan ikke annet enn å gratulere med et fortreffelig bilde.
Silje
Maja H.
Gratulerer! Ufattelig bra.

Mvh Maja:-)
Ole Petter D.
Vil bare føye meg til i gratulanseprotokollen.
Ole Petter
Nina R.
hei, nina her igjenn.. den første som kommenterte.. uansett, jeg må beklage alle skrivefeilene. så det ikke før nå =/ det så litt latterlig ut, og det er første gang jeg har skrevet så mye feil i en så kort tekst, at jeg nesten skjemmes.. ville bare si det :) Fint at de bruker bildet ditt på forsida da :) og mine ord, målløs :p
monica p.
Sinnsykt bra dette, tror ikke karakteren 10 holder mål her, dette strekker seg langt over den karakteren.
Gratulerer.
Mvh Monica:o)
Rolf S.
Ikke mulig å finne flere ''skryteord''. Alle er oppbrukt, og vel fortjent er det.
Ole Jørgen L.
Fulltreff, Ketil. Dette var bra!!
Rune N.
Tar av meg hatten for dette!

mvh
Rune
Gunnar H.
Et fantastisk bilde til stor nytelse og inspirasjon !
Gunnar
Ole Birger S.
Dette er et virkelig flott bilde. Som nevnt like ovenfor, dette inspirerer. Det er også godt å se at fantastiske fuglebilder kan bli tatt med 300mm objektiver. Det har vi nå hatt flere eksempler på her på dott'n de siste dagene. mvh obs
Gerry F.
hoi! Her var det jaggu mangen om beine på kommentarene...Noen nevnte ternikast 6 her...Min terning(en rollespill terning) går helt opp til 100, så der får du terningkast 100 av meg as...Har ikke settr en sånn fugl så bra og så ''up close'' dette bilde er verdt all oppmerksomhet...Dette er noe du burde få sendt til NG sitt blad eller noen kjente dyreblader...helledussen,mann! Du har skills!
Anne-Lise S.
Her er det bare et ord å si: GRATULERER!

Anne-Lise
Odd Tore S.
Dette ville vært en klassiker i National Geographic på sitt beste!
Nydelig mettede farger og meget effektiv komposisjon. Det var bilder som dette som gjorde at jeg beynte å abonnere på bladet på starten av 70-tallet.
Fremragende!
Odd Tore
Hallgrim B.
Eg bøyar meg i støvet og lengtar samstundes tilbake til Sør-Amerika, er føydd der. Dette var berre eit perfekt bilete. Heilt utan lyte
Anders H.
Å si at dette er fantastisk er en underdrivelse...Det beste fugleportrettet jeg noensinne har sett, ikke mulig å gjøre det bedre. Det skal i alle fall godt gjøres.

Anders
Dag J.
Her var det jammen langt til bunnen.:)

Bare ros herfra også. Utrolig flott dette.
Ketil K.
Hjertelig takk for en overveldende mengde kommentarer, tror ikke jeg får sjansen til å gå inn på bildene til alle og svare på den måten som jeg pleier. Takk til David for å ha lagt bildet inn som nyhet! Det har nok hjulpet kraftig på seertallet her. Ellers er sverdkolibrien både en usedvanlig vakker og nesten sprøtt fotogen fugl. Motivet i seg selv har derfor opplagt bidratt vesentlig til graden av severdighet her.
Mats H.
Utrolig bra!De grønne bladene gjør bildet perfekt.
Jeg ville sendt inn bildet til National Geographic..her er linken

http://www7.nationalgeographic.com/ngm/yourshot/index.html
Wenche J.
Gratulerer, gratulerer. Meget glad for at David la ut bilde ditt som nyhet, ellers hadde jeg nok ikke sett det. Har ikke alltid tid til aa gaa igjennom alle bildene her paa dotten og da er det lett aa gaa glipp av bilder som man absolutt burde ha sett. Dette er et bilde som inspirerer og skaper glede for mange mennesker noe som mengden av kommentarer ogsaa viser:)
Mvh Wenche
Tone A.
Hei
Dette er det vakraste fuglebilde eg nokon gong har sett på dotten.
Bakgrunnen er også eit syn med sine vakre grøntonaespel kor dei mest neonfarga blada er ein flott kontrast mot den lange og mørke nebbet med lysrefleksar. Nokre av desse neonfargane går igen i den praktfulle fjærdrakta med skarpe detaljar.
Utruleg flott fanga motiv kor posituren med nebbet i diagonalen og vingene forsterkar denne. Spesielt skarpe detaljar på hode og hals, og er bare undrast korleis han kan eta med så langt nebb. Lang tunge eller flott suge- refleks når den drikk eller et? Kor stor er denne sverdkolibrien?
Uansett: gratulera med dette spesielt vakre fuglebildet som er flott fanga.
:) Tone
Kjetil S.
Hei

Blinkskudd av et bilde. Nydelig komp, og av en spennende art i tilleggg!

mvh Kjetil
Hans-Jørgen H.
Hei Ketil!
Henger meg bare på resten av heiagjengen og sier gratulerer med et skikkelig blinkskudd!!!
Hilsen Hans-Jørgen.
Anita R.
Ja, helt fantastisk dette her, noe av det flotteste jeg har sett på disse sidene, ser ut som nordlys i bakrunn. mvh.Anita.
Erik R.
Hei Kjetil!

Dette er det flotteste bildet jeg noen sinne har sett. Helt fantastisk. Utrolig flotte farger! Du har all grunn til å være stolt! Dette er et drømmeresultat!

Hisen Erik
Erik R.
Hei Kjetil!

Dette er det flotteste bildet jeg noen sinne har sett. Helt fantastisk. Utrolig flotte farger! Du har all grunn til å være stolt! Dette er et drømmeresultat!

Hisen Erik
Tom E.
Hei!
Litt sent dette muligens,må bare henge meg på alle de positive kommentarene.
Dette er flott.
mvh tom
Simon Ø.
Dette er ett bilde man kan være stolt av. Jeg må si det er litt rått at du kun har benyttet en SB-800 blitz for å fyse vingeslagene. Men det holder tydeligvis i massevis. Får frysninger (positive) når jeg betrakter bilde.
Lars G.
Var sikker på at jeg hadde lagt inn kommentar på dette bildet. Men sannsynlivis så ''stunned'' at jeg glemte det!
Dette kan vel ikke bli bedre. Det er vel det beste fuglebilde jeg har sett!
Fantastisk flott fugl, flott positur, perfekt bakgrunn, og ekstremt dyktig jobba!
Mvh Lars
Erik A.
Gud bedre for et bilde!!!
Jeg blir bare sittende å gape. Alldeles pustslående vakkert.
Ren poesi i piksler!

Kompet er eksakt riktig, og som AR sier gir det neongrønne bladet i bakgrunnen assosiasjoner til nordlys - noe som igjen ubevisst øker følelsen av luft og flyktighet hos betrakteren. Samtidig stiler grønnbladet fram den svarte lansetten som nebbet er, og fyller vakkert et areal som ellers ville framstått som litt tomt i bildet. At også vingespissen på høyrevingen synes, setter den optimale balansen i fuglens stilling, og stabiliserer samtidig hele kompet.

Skarpheten og briljansen i den metalliske fjørdrakten ligger nesten tredimensjonal ut av skjermen, og den smule bevegelsesuskarphet som sees i vingene blir bare så treffende riktig, og setter inntrykket av flukt og svevefølelse enda sterkere i bildet. Og at fokus ligger linjal bent langsmed nebbryggen gjør bildet uovertruffent skarpt i helhetsinntrykket.

Og så fargene da mann, de er jo bare paradisiske! Fuglens store blanke øye formidler en følelse av tillit og harmløshet, så hele motivet oser av en slags vakker og urørt uskyld, og formidler en intens og tander skjønnhet som kan betraktes og nytes i evigheter –

Jeg vet liksom ikke hva mer jeg skal si her, ble faktisk litt satt ut!
Direkte overjordisk vakket dette, som et et stjålent blikk inn i paradisets blendende hage...
Kjell Arne Ø.
Helt sinsykt, utrolig gått fanget!
Kim Erlend V.
Dette må være noe av det beste av fuglebilder jeg har sett..utrolige farger på fuglen!
Kim Erlend V.
Dette må være noe av det beste av fuglebilder jeg har sett..utrolige farger på fuglen!
Avsluttet .
wow! kjempe flott bilde!
Arne Rugeldal S.
Rett og slett eit råbra bilete, sylskarpt, og med ein flott bakgrunn!!! Gratulerer med eit nydeleg bilete!

Arne R.S
Gro K.
Jøss for et blinkskudd, Ketil.
Alle superlativene er alt oppbrukt, men jeg hiver meg på jubelbruset.
Har ikke sett så mange kommentarer på noe annet bilde her på dotten, og alle er positive.Noe annet ville jo vært utenkelig.
Tror min kommentar er nr. 81, om jeg har regnet riktig, og det kommer nok flere.
GRATULERER !
Hilsen Gro.
Ketil K.
Hva skal jeg si annet enn hjertelig takk!
Avsluttet .
Jeg sier bare: Vakkert!
Anders K.
Et helt fantastisk bilde Ketil! Jeg er helt målløs. Vakre farger, perfekt lys, fin bakgrunn. Dette er nok et av de fineste bildene jeg har sett!
Mvh Anders
Carsten A.
Det meste er nå alt sagt, men strålende var dette !

MVH CA
Runar H.
Jeg må bare si jeg ble målløs første gang jeg så bildet ditt, og så det igjen nå på månedens fotograf! Den tittelen fortjener du, for du treffer blink, spesielt på dette bildet!! Tenkte du fortjente enda en rosende kommentar!!

Mvh Runar Hanssen

Aleksander M.
Utrolig bra!
Må være et av de beste bildene som er lagt ut.

Du har snart 3000 visninger og 100 kommentarer!!!!

Mvh. Aleksander
Torgeir H.
Etter å ha sett på bildet her for sikkert 20ende(!) gang så la jeg merke til noe, jeg vet ikke om det har blitt sagt før, men nederst ved stjerten er det et område rundt som er preget av korning. Bare i tilfelle du ikke har lagt merke til det selv.

-T.H
Roy H.
Helt utrolig bra.
Mvh Roy
Inger-Lise S.
Et usedvanlig lekkert fuglebilde! Aldri sett noe i nærheten! Finner ikke ord her...Knallbilde!

Inger-Lise
Kacper R.
◙кя◙..

:)

Hilsen Kacper.
Knut Børge S.
Jeg ble helt målløs, helt fantastisk!!
mvh KBS
Eivind B.
Du kan ikke med ord beskrive hvor grenseløst bra dette bildet er..
Det er bare å sette på musikk og nyte..
Sublimt..
Arne S.
Endelig! Kommentar nummer hundre! :-) Knallbra Ketil!
Jan-Eilert P.
Og her kommer kommentar 101 :-)

Kun skryt her i fra også. Leste forøvrig en artikkel om denne arten i National Geographic.

Dette bildet står ikke tilbake for noen av de jeg så i det magasinet.

J-EP
Mats A.
Heisann Ketil!
En må jo bare kommentere et slikt bilde når en kommer over noe slikt. Dette er et perfekt bilde - absolutt alt stemmer. Å kalle dette blinkskudd blir for slekt; her snakker vi terningkast 7. Gratulerer.

Mvh Mats
Marit O.
Hei Ketil!
Bedre en dette er ikke mulig spør du meg,her snakker vi kvalitet helt ut til finger spissene.
Er det råeste jeg har sett til dags dato.
Måløs og Imponert over dette,jeg sitter bare og nytter dette bilde.
Mvh Marit
Arnhild A.
Et helt utrolig nydelig bilde. Fantastiske farger og en fantastisk flott fugl.

Mvh Arnhild
anders s.
og jeg som trodde jag hadde kommentaret dette bildet før:-)
gratulerer med et fantastisk bilde ketil
nå tar jeg kvelden:-)
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu