lost in a moment
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-28 17:51:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger760
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192881} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Magnus B.

Nydelig følelse av stillhet når jeg ser dette bildet. Det eneste som trekker ned er mye støy på bildet, høy iso?
Fred S.

Litt støy i bildet ditt, Ingebjørg, og det hadde vært stilig om ringene rundt fluene (?) hadde vært mer markerte. Likevel spesielt nok til at jeg spanderer et engelsk sitat som er litt stligere enn tittelen din: '' Like a long-legged fly upon the stream his mind moves upon silence....''. ( william butler yeats-irsk poet)

vh fred
Kurt S.

Stakkars skapning. Det er vel heller tvilsomt om den kan klare å komme seg på vingene igjen, ser det ut for.
Ser iallefall at du har øyene og fotoblikket med deg når du er ute på tur og det er bra. Ettersom du har et slikt fint og selektivt fotoblikk kommer du neppe til å mangle motiver i tida framover.
Som Fred er inne på. Litt mere markerte ringer kunne vært ønskelig.
På den annen side: Etter størrelsen på skapningen (sikkert ikke særlig stor går jeg ut fra) var det neppe særlig tydelige ringer den laget i vannet da den landet og det var godt gjort at du i det hele tatt fikk dem med.
Litt støy trekker litt ned.
Et spesielt, enkelt og severdig bilde.
Mvh Kurt
Jacob V.

Dette var et rent og enkelt bilde. Flott komp og ikke minst utsnitt. Det er litt støy i bildet, men det skyldes vel litt høy iso.


Mvh


Jacob
Judit W.

Hei Ingebjørg!

You present very well how is possible to catch 'the moment'! Great photo!

Judit :)
Lars-Anders M.

Denne (''sikkare'') utfodrer ytspenningen. Ok bilde. du blir sikkert en god fotograf. Stå på.
Espen A. I.

Monotont og vakkert, liker det enkle uttrykket.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.

Takker for kommentarer!

Støy skyldes at jeg har lysnet opp bildet samt gitt det mer skarphet. Bildet er tatt i nitiden på kvelden, håndholdt 1/100s og f/5.6 (iso 200).
Det er to vannløpere, ikke flue(r). De er omtrent 1 cm og enda lettere, så noe store ringer lager de ikke på vannoverflaten. Fint sitat du serverer, Fred.

~ingebjørg
Jan Frode A.

Vannløpere har jeg alltid syntes å være fasinerende å studere. Det er noe med disse insektene som farer over vannflata, og bryter den på sin elegante måte. Selv har jeg sittet og studert disse i evigheter, både med og uten kamera. Har forsøkt å forevige øyeblikkene via kamera, men ikke lyktes. Kikker på bildet ditt, og finner igjen endel av det jeg selv opplever ved stille skogstjern og pytter. Sånn sett en fin formidling og et bilde som får meg til å stoppe opp og betrakte. Litt irriterende med støyen, men ellers et bilde som er absolutt likandes med den ørlille brytningen av vannflata som er så godt ivaretatt.

mvh Jan Frode
jarle p.

hei..dette bildet likte jeg..er det en vannloppe ? eller en flue? =) her fikk jeg smaken av en ro..teknisk bra...fine farger..at det er litt uklart synes jeg passer...ingenting å pirke på her nei..

-jp-
Ioannis L.

Herlig!
Jeg klarer ikke å forklare akkurat hvorfor, men jeg rett og slett slukes av følelsen som femkalles her av dette bildet sammen med ordene du har brukt til tittelen!


(Det med bildestøy er sikkert nevnt fra før... hva med en versjon i sorthvitt? Personlig synes jeg monokromatisk støy er penere enn støy i flere farger)
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere siste.

Jan Frode - både vannløpere , rumpetroll og andre småtyr er også blitt nøye studer av meg i min oppvekst. Da søskenene mine var på skolen, var disse insektene mine lekekamerater i mange år:)

Ioannis - ny versjon er lagt ut. Den ble fine den også, men jeg er liker også tonene i v1 godt. Bare synd med den støyen..

~ingebjørg
Stine J.

Hei Ingebjørg,

minimalistisk og flott komponert! Litt støy er nevnt før, en liten runde i NI kunne kanskje gjort seg her? Jeg liker uansett fargeversjonen best.

Bra!

mvh Stine
Torbjørn K.

Enkelt og bra dette her. Fint at du har fått med bølgene som går i ring rundt insektet. Jeg liker nok best v1 med litt blåtoner i.

Torbjørn
Janne L.

Enkelt og vakkert, rett og slett. Fin plasering i bildeflaten. Velkomponert. Jeg likte godt at vannringene bare anes. Det forsterker bildet. På denne måten blir ikke ringene hovedmotivet. Jeg er usikker på hvike versjon jeg likte best. Så jeg velger begge.
Janne
Jan O Ø.

Hei. Et veldig enkelt og flott bilde. Et bevis på at det enkle også kan bli vakkert i et bilde. Fine fargetoner på vannet. Liker derfor versjon 1 best. Bra komposisjon også i et veldig bra bilde.
Mvh Jan O.
Åsmund I.

Enkelt og pent dette. Det er noe spesielt over bildet... En stemning. Blir nok også forsterket av tittelen din. Ringene på vannet, ikke veldig tydelige, men de er der, vannløperene(?) Som ser ut til å være limt fast... Store flater... Nok av tolkninger her. Du har ikke mange elementer her, men de som er fungerer bra.
Støyen er nevnt, og på grunn av den velger jeg v2 som min favoritt.
Fint dette.

Mvh Åsmund
Rune T.

Hei Ingebjørg!
I utgangspunktet et spennende bilde. Fargeversjonen er absolutt den beste av de. Det som derimot trekker kraftig ned etter mitt syn er at de to vannløperne gror helt i sammen. Noe som blir kraftig aksentuert i s/h versjonen. I tillegg har du en god del fargestøy i bildet. Prøv igjen!
Mvh
Rune
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere siste. Jeg kommer absolutt til å prøve meg senere en gang. Håper jeg får kjøpt meg et tamron 90mm, tross alt fattigkassa.. Da kan det hande at jeg får til noe bedre!
-ingebjørg
Avsluttet .

...hei Ingebjørg...hadde ikke sett denne før....jo jeg har tilbringt mye tid med å se på vannløperne selv i livet....:-)....parer de..? synes da det blir litt dårlig dokumentert....men stemningen, komposisjonen er jo sanselig og vakker...
mbh Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu