Kimmo Pohjonen
Kimmo Pohjonen Kluster & Kronos Quartet kunne by på det som var for meg årets konsertopplevelse på Moldejazz 2005. En trekkspillfinne iført skjørt, boots og lett mohikanersveis kan i seg selv ikke slå feil. Sammen med en småspesiell strykekvartett og en beskjørtet perkusjons- og elektronikamann, treffer dette lett i hjertet til en fotograf som trives godt i de alternative hyllene i platebutikken. Trekkspill er nå et stuerent instrument.

Bildet er ikke manipulert på annen måte enn med levels og curves. Kikk litt nøyere etter så ser dere sammenhengen.
Bildet inngår i albumet Moldejazz 2005 - Alle bilder er tatt for Romsdals Budstikke
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 70-210mm f/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149891} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Thomas R.
Knallbra konsertbilde. Kuult med det store bildet i bakgrunnen.
Tim Ø.
Jeg er selv Kimmo fan, men jeg mener bildet står godt på egne ben.

Komposisjon og lys er svært bra. Bakgrunnsbildet gir gjenntakelse, samtidig som det skaper en visuell kontrast. Spesielt er jeg imponert over hudtonene, som er fanget under vanskelige lysforhold.

Desverre blir jeg sittende å lure på om du har valgt det perfekte øyeblikket. Ansiktsutrykket er bra, men et uttrukket trekkspill er mer interesant visuelt sett (etter min smak). For det første ville det ha gitt mer gult i billedflaten.
For det andre ville selve instrumentet vært mer framhevet.

Jeg har et veldig spesielt forhold til trekkspill. For meg (og for mange trekkspillere) er det nesten et levende/pustende vesen.

Kritikken til tross, et svært godt konsertbilde.

Mvh Tim
Jon Are R.
Takk for ros. Når det gjelder øyeblikket er det så bra som det var anledning til. Bildet i bakgrunnen er en videoskjerm (se det lille kameraet på toppen av trekkspillet), og det varte ikke mange sekundene. Ellers håper jeg publikum i Bjørnsonshuset tilgir meg for at jeg plutselig hoppet 3 plasser bortover i setene på forrerste rad for å få vinkelen før bildet forsvant :)

Jeg har andre bilder fra konserten som blir lagt ut etter hvert, men dessverre ingen andre med grønne Kimmoer i bakgrunnen.
Eirik D.
Tøfft...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu