Det mange går glipp av.
I dalen nedenfor bor det ca. 1.000 personer av disse er det et fåtall som river seg løs fra tv, internett mv., spenner på seg skiene og går en måneskinnstur på fjellet. Mange går glipp av flotte naturopplevelser. Dette bildet ble tatt ved siste fullmåne.
SE OGSÅ HØSTVERSJON : bilde nr. 142937
Bildet inngår i albumet Nattbilder i måneskinn -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-01 18:53:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18-70/3,5-4,5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker20s
  • Nei
  • AnnetStativ, fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger850
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128857} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jørgen K.

Dette var et bra/greit bilde, men syns det var litt synd med det ''falske'' lyset.
Mvh Jørgen
Vegard L.

Jeg har også bilde uten falskt lys se: bilde nr. 161913.
Mvh Vegard
Inger Anne Maritsdotter V.

vakkert og stemningsfullt.
Fint med personen i bildet.
Og et bilde til ettertanke m.h.t. teksten du skriver.
-iav-
Roger V.

Ble rimelig svar skyldig i din tekst under bildet. Ja jeg liker å gå på fjellet i dagslys, og ja, det er godt å sitte hjemme om kvelden. MEn ser jo her at det er verdt en tur i fullmåne. Vakkert bildet

Roger
Rolf S.

Spennende bilde dette, her har du fått med personen i rød jakke og, jeg lurer på om bilde hadde gjort seg med litt utfyllingsblitz på personen som sitter der ?.
Mvh Rolf
Stine J.

Ja, så fint kan det være å komme seg vekk fra tv-skjermen og ut i naturen på kveldstid. :-)

Bra plassering av personen i bildet og fin kveldsstemning.

mvh Stine
Vegard L.

Takk til dere for kommentarer. Rolf. Jeg hadde 20 sek. lukkertid. Vet ikke om man kan stille inn blitz da, men skal sjekke det. Noen som vet?
mvh Vegard
Kurt S.

Ville absolutt forretrukket å sitte her istedenfor å sitte hjemme og glane på TV. Ser skikkelig bra ut å sitte her og nyte denne storslåtte utsikten.
Utfyllingsblitz hadde kanskje gjort seg men det spørs om det ikke da hadde virket litt unaturlig. Men absolutt et forsøk verdt.
Et vakkert bilde av et lite stykke Norge. P.S kan brukes i turistreklame -:)
Mvh Kurt
Roger K.

Hei hei Vegard!
Hm, dette såg nydelig ut. Flott og sitte der og bare la tankene sine flyte avgårde med bygda si under. Absolutt noen herlige turer som kan oppleves en kveldstur i måneskinn. Vi har vel vært inne på dette tidligere Vegard, men her føler jeg du treffer meget godt med lyssettingen av et kvelds/nattbilde opplyst av måneskinn. Tror som Kurt sier at det kan komme til å virke noe kunstig med blitz, men sikkert noe som kan prøves ut. Har ikke prøvd dette på slike motiv selv, men av personer/dyr i bevegelse. Bare noen få forsøk og lot da blitzen gå på første lukkergardin. Fikk faktisk en fin effekt av det. Flott levert dette.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Stig B.

Veldig fin nattfølelse i dette bildet. Fin utsiktsplass du har funnet deg her. Helt enig med RS i at ''den røde mannen'' absolutt hører med i en slik komposisjon. Hadde vært interessant å sett svak utfyllingsblits, -1 eller -2ev på blitsen, syncet enten på første ller andre gardin. På mitt (canon 10D) må jeg da huske å ikke stille inn på tvungen 1/200 på blitsbilder.

Mvh Stig
Vegard L.

Takk til dere for kommentarer.
Stig : Jeg forstår at jeg har litt å lære. Høres ut til at det kan være en god tanke det du er inne på.
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Det er flott på ''loftet'', som du kanskje har sett spor av her, er ikke slike nattlige utflukter fremmede for Atie og meg heller.
v1 for mesteparten av bildet, og v2, kanskje enda mer dempet, for dalen og sivilisasjonen. Det går med litt lasso tool og differensiert behandling i PS, men krever tid, og så må sluttresultatet se naturlig ut.
Jeg ser ikke behov for noe annet, personen må gjerne være så mørk som her, så lenge vedkommende sitter stille.
Utfyllingsblitz med lang lukkertid er ikke noe problem på 300D i alle fall, men for å regulere blitzstyrken må jeg kjøre helt manuelt og med ekstern blitz (noe som mange mener er en stor svakhet med 300D, det krever i alle fall tid til eksperimentering).
Odd Tore
Vegard L.

Odd Tore: Takk for gode innspill.
Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu