The lunatic is in my head...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1104
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121543} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Dag T.
Spennende (men jeg glemmer med vilje tittelen) Udefinert. Jo, jeg ser (refleksen av?) skogen men aner ikke hva de lyse greiene er. Dekorativt likevel og nettopp derfor, noe man kan lure litt på.
Trond H.
Ok, dette er kritikksidene, takhøyden for kritikk er stor, og så sitter eg her og er stum.... Meeget bra.

Obviously, den vesle lysflekken er jo det som gjer heile bildet, uten det hadde det vorte kjedeleg rimeleg fort. Men dette er akkurat passe i mine auge, utrolig najs. Som ein liten gulltråd som heng ned, liker dette!

MVH TH
Carsten A.
Dette var skikkelig fint, delikat i alle sammenhenger. Som Dag T. hopper jeg over tittelen, som jeg helst hadde vært uten.

MVH CA
Tom B.
Å ja ! Så flott !
Meget godt bilde, men skal jeg forsøke på noe som ligner kritikk, så er jeg ikke så sikker på det hvite/gule. Det bør være noe der - ja - men hva med noe rødt ? Eller i det minste gulere ?
Uansett - et for galleriene.

TomB.
Kristoffer L.
Gratulerer - dette er uten tvil det beste bildet på den nye bildekritikken så langt!

Ekspressivt og mystisk, med en uvirkelig stemning i den blå skogen. Den alien-aktige tingen øverst (et par ørepropper drapert over en gren?) tilfører et viktig surrealistisk (eller realistisk, alt ettersom - ref. tittelen) aspekt.

- Kristoffer

Erlend M.
Fint, meget delikate farger og toner. Men jeg misliker det gule greiene sterkt, det blir meningsløst. Så enkelt gjøres det ikke. Hadde foretrukket noe annet, mer konkret, f.eks. skyggen/silhuetten av en person....
Carsten S.
Sier meg enig med EM angående det gule. Resten av bilde er for fint og stemmningsfult at det passer riktig in. Det gule blir et slags irritasjonsmoment som ikke stå til resten.
Kristian S.
Forstår ikke helt tittelen i denne sammenheng... Er du veldig Pink Floyd-fan, kanskje?...?
Men bildet var flott. Kule farger, fint utsnitt.

KES
Rune T.
Hei Øyvind!

Et herlig bilde. Jeg er svak for det blå og måten du har abstrahert med det delvis uskarpe er et eksempel til etterfølgelse. I motsetning til flere av de andre har jeg sans for tittelen! Fikk mange refleksjoner i forhold til bildet, uten at jeg dermed skal gå inn på det her. Det gule ''feltet'' som også er påpekt av andre synes jeg burde vært enda mer aksentuert, kanskje i den retning TB antyder. Det skaper spenning og blir det ''punktumet'' jeg søker etter.
Nok en gang et godt, meget godt bilde fra deg!

Mvh
RUne

(PS: ikke lenge til en f 0.75 ekskursjon kan la seg realisere)
Stig S.
Kjøper dette ganske ukritisk, Øyvind, med det gule som gir spenning til billedflaten. Meget bra!

--stig--
Marit E.
Et bilde akkurat i min 'gate', Øyvind!
Likte godt at det gule er litt udefinert, det får meg til å undres. Passet godt sammen med det blå, uskarpe. Gode blåtoner.

Hilsen
Marit
Marius F.
Gjør det enkelt og sier meg enig i Trond H. - dette var deilig å se på. Det er for øvrig ingenting med bildet som for meg assosierer med tittelen, men du har muligens dine grunner. Pent bilde.

Mvh, MF
Avsluttet .
Spennende og pirrende. Dette er et av de bedre - og som jeg kommer til å huske etter at jeg logger av.

-k
Hans-Einar O.
Finner heller ikke noe spesielt å sette fingeren på her.
Det gule udefinerbare er utvilsomt det som gir spenning i billedflaten og bildet mer severdig.
Det ''irrer'' hjernebarken litt og således er ikke tittelen helt ueffen.
Kunne vel også fungert med en rød sak.... men funker bra slik.

Hans-E
Øyvind A.
Takk for mange verdifulle kommentarer og innspill.

Dette bildet ble meget lunkent mottatt i den lokale fotoklubben forleden. Så det var greit å få bekreftelse fra dere på at jeg kanskje ikke er helt på jordet likevel.

Tittelen: Vel, det har vært svært mye ''månesyke'' på bildekritikken i det siste. Dette bildet er forsåvidt også en del av det fenomenet. For øvrig liker jeg vanligvis ikke å bruke tittel i det hele tatt, det bare ble sånn her og nå. Om bildet havner på utstilling eller publiseres i en annen sammenheng, så blir det garantert uten tittel.

For meg betyr uromomentet, dvs månen (det var det vel ingen som så og strengt tatt er vel ikke det noe rart) viktig for bildet. Panorert blåskog har jeg gjort nok av før og trengte å trekke inn noe mer.

Å forsterke det gule er jeg helt med på, skal se hva jeg får til.

Erlend foreslår siluetten av et mennske. Den idéen jobber jeg allerede med, får se hva jeg kommer opp med etter hvert.

Ø.
Odd Tore S.
Mesteparten av bildet vil jeg vel karakterisere som typisk for teknikken, med behagelig og passende blåfarge som pluss.
Det interessante er den gule greia, for å bruke et upresist uttrykk. Jeg synes den skiller bildet ditt positivt ut fra hopen av andre bilder med samme teknikk. Som sagt positivt, men ut fra mitt ståsted ble den i minste og svakeste laget. Siden det er månen, kunne jeg tenkt meg den noe større, og at du hadde ventet ørlite før du startet panoreringen for å antyde den litt bedre.
Jeg tror ikke at jeg ville trengt å bli irritert før jeg fant dette interessant.
Odd Tore
Bjørn H.
Hallo Øyvind ...

Dødsdeilige blåtoner/valører her ...

Det gule pirrer på en fremragende måte ...

Men motivmessog vet jeg ikke ...., er litt mer lunken der ...og støtter meg litt til kameraklubbens medlemmer .. :)))

Bjørn ;¤



Ketil M.
Spesielt og vakkert, det gule irriterer på en god måte, gir noe som gjør det mere spennende.
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer. Å gjøre månen tydeligere eller større kunne sikkert fungert, men det inngikk ikke i denne bilde-idéen. Tanken var mer å bruke månen på en annen måte enn det vanlige, og bare lage et ubestemmelig glimt for å bryte harmonien. Bildet er forøvrig tatt på frihånd på 1,6 sek. en veldig blå midtvintermorgen. I forhold til hva jeg ønsket å få fram, var jeg såpass fornøyd med resultatet at jeg kun tok denne ene eksponeringen.
Ø.
Avsluttet .
Heisann

Interessant teknikk ved eksponering. Lyset må være der, hvis ikke blir det alt for monotont. Viktig med et såkalt hvilepunkt for øyet.

Jeg synes forøvrig bildet heller mer mot kattegorien ''Abstrakt''.

svenn
Øyvind A.
Men natur er det nå uansett. ''Abstrakt natur'' kunne jo vært et alternativ. I den grad merkelappen har noen betydning.
Takk for kommentar Svenn.
Jon-Petter T.
Bildet har en monoti og en dysterhet men det gjør meg nyskjerrig fordi flaten er spennende. Den er strukturert, som et forheng, og det skjuler seg noe bak det. Noe innenfor, et lys, noe jeg må undersøke nærmere.
Bra bilde som gir noe.

MVH
J-P
Arne S.
Dette treffer meg. Bra!
Ronnie S.
Dette er et bilde jeg har vært innom gang på gang på gang. Drister meg til litt betrakninger. -Blått Meditasjonsbilde -bare et ''forheng'' med noe smått gult noe -bare et uskarpt skogbilde i blåtimen - så var det de to små figurene. -sædceller? Liker at noen tør å flytte grenser. Bildet er jo flott. Jeg konkluderer med det og lar det kile i hjernebarken ;-)
Øyvind A.
Takker så mye for nye kommentarer. Jeg er glad for å ha fått såpass mye anerkjennelse for dette, det betyr mye.
Ø.
Steinulf L.
Et passende motiv for årstiden vi er inne i. En annerledes og særdeles vellykket variant av 'bevege kameraet' teknikken. Inspirerende.
Chr. G.
Pirrende med de lyse flekkene, og en tiltalende stemningsskildring.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu