Skotsk manndom
Det er beintøffe karer på landsbygda i Skottland. De er ikke redde for å møte blikket ditt engang.
------
Ellers er himmelen grå, en anelse utbrent. Teknisk heller skralt, kanskje. Men jeg får unnskylde meg med at jeg og kameraet er relativt ukjente for hverandre. Det spørs hvor lenge jeg kan bruke den unnskyldningen da.............:)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-01 15:32:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger240
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112524} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Tom E. F.

En bør sikkert ikke terge på seg disse!
Godt bilde! Ang. himmelen, så er den ikke ''utbrent.'' Det er tegninger i den hele veien. (Verdier for RGB på 255,255 og 255 er utbrent, men slike finnes ikke her).
Dersom du hadde beskåret mer rett over hornene og hadde mer å gå på i bunnen, tror jeg kanskje inntrykket var blitt enda mer forsterket.
mvh Tom
Kurt S.

Han helt til venstre ble litt for mørk i fjeset (på min skjerm iallefall)
Ellers fin eksponering og fint utsnitt.
Som Tom sier: Himmelen er ikke utbrent, bare grå. Ellers synes jeg ikke du har rett i at dette ble teknisk skralt. Synes tvertimot at det tekniske ble helt ok. Et stilig bilde av noen tøffe typer -:)
mvh Kurt
Helene E.

Her er gjengen ja. Og disse tror jeg ikke jeg kommer til å skubbe noe på. Jeg er faktisk ikke uenig med dem på noen felt.

Du har fått god kontakt med dem ser det ut som. Han ellers kanskje de to til venstre, er litt mørke i ansiktet. Tror jeg hadde beskjært himmelen litt, men ellers syns jeg det er et godt bilde som Tom sier.

Hilsen lillesøster Helene
Marit E.

Takk ska døkk ha for kommentarer!
Ja, de her var tøffere enn toget!

Får bøye meg for min påstand om utbrenthet da:). Noterer ned tallene, jeg, Tom, slik at jeg har dem til en annen gang. Uff, mye jeg ikke vet! Og jo mer jeg lærer, jo mer oppdager jeg at jeg ikke kan. Slik er det nå en gang.

Ellers har jeg ingen ting å gå på i nedre kant. Er enig i at det hadde blitt bedre hvis bakken hadde vært lengre og brattere.

Marit
Venche J.

Flott bilde Marit. Ikke enkelt i Skottland men slik manndom på bakkekammene. :)

Tror bildet ditt fortjener at mannfolkene får løftet skyggepartiene litt. Masker og bruk curves. Tror det blir kjempeflott da. :)

Wenche.
Øyvind A.

Tøffe typer.
Bildet er bra det, bortsett fra at enkelte partier er vel mørke. Det er vel ikke til å unngå når man tar bilder fra en slik vinkel.
Men det er lett å korrigere det mørke. Jeg tok bildet inn i ps, en kjapp justering med shadows/highlight var alt som skulle til.
Ø.
Steinulf L.

Bra bilde av The Wild Bunch. Himmelen er OK. Liker utsnittet ditt. Kan jo være en ide å forsøke punktmåling i bilder med så store kontraster. Men så er det det å ha tid, da.
Marit E.

Én ting er sikkert: Nå må jeg bli flinkere i PS. Kjapp justering meg her og der, masks and curves. Hvor alle disse begrep flagrer forbi som tusenlappene i julestria :)
Har ikke curves, tror jeg, Wenche, har bare PS Elements. Justering med shadows/highlight,......hm.., hvor er der nå det da, Øyvind?
Takk for forslag og hjelp!

Hilsen
Marit
Avsluttet .

Tøft å møte denne gjengen, som Helene sier - jeg er enig i alt de kommer med! Et fint bilde som kan bli helt knallbra med litt mer PS-behandling. Strever med det selv, det er jo så uendelig mye som må læres der!
Øyvind A.

Hvis du bruker Elements så har du ikke tilgang på curves og shadows/highlight.
Akkurat i dette tilfellet tror jeg du kan komme greit i mål med en selektiv nivåjustering, dvs velge områdene du vil lette opp, sette passelig feather og justere mellomtonene i levels. Ganske mye mer tungvint enn shadows/highlight, men forhåpentligvis med omtrent samme sluttresultat.
Ø.
Marit E.

Takk igjen, Øyvind!
Skal prøve ut forslaget ditt imorgen, jeg.

Marit
Bjørn H.

Hei Marit ....

Skikkelig tøff gjeng dette ...

Liker det meget godt, og V2 ble adskillig mye bedre ...

Syns Øyvind er inne på noen gode forslag her, dette må å kunne gå inn med selektiv justeringer...

Kanskje fortsatt litt å hente ved å lette litt i tonene i pelsen, spesielt på de to på hver sin side ...

liker bildet godt ...

Bjørn ;¤
Øyvind A.

V2 er en god del bedre, men enig med BH at det kunne lettes noe mer.
Ø.
Kay R.

Hærlig motiv... Ser ikke det ofte nei.. Fint nok det hær..

MVH Kay:-)
Tarjei Ekenes K.

herlig utsnitt, motiv, stil og komposisjon

noe å hente når det gjelder lys og farger

liker dette godt

:-D ! son tarjeiav !
Siri Elisabeth J.

Dette er jo bare konge!!
Stolt og flott bilde.
Teknisk er det jo også bra!
I det hele tatt, atter en gang, konge bilde!

Hilsen Siri
Tim Ø.

Skotten i meg (jeg er kvart skotte) gir meg kanskje lyst til å kommentere dette bildet også ;-)
Dette var noen skikkelige tøffinger, og det har du fått klart fram. Særlig han til høyre ser ut som han har stor tro på seg selv, og gir jevnt f*** i det meste.
Utbrent eller ikke, det ser jeg er gjennomdiskutert. Litt mørkt i skyggene, også etter justering. Men, jeg forsøkte meg med grå bakgrunn, det hjalp en del. Ofte lurt å prøve seg fram litt med bakgrunn før en legger ut. Som flere har vært innom er ikke dette et teknisk dårlig bilde. Jeg vil si at de store kontrastene framhever urkrafta hos disse kara.

Ser at du bruker PSEL og savner curves. Det finnes en patch som gir deg denne funksjonen pluss channel mixer. Den virker i Elements 1-3 og er forholdsvis enkel å installere. Hvis du ikke har kjøpt mer avansert redigeringsverktøy i mellomtiden, anbefaler jeg denne.

Mvh Tim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu