Vårkveld ved Øyungsdammen
Skarselva renner fra Øyungen til Maridalsvannet. Tidligere var denne en fløtningselv, med skåvegger i stein og tre for å holde tømmeret på plass. Siste fløyta i naboen Skjærsjøelva var ca. 1972.
Dammen er fra 1916, øker vannstanden 2 m, og er flott uført av murt tilhoggen stein.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde120 (x1,6mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/2s
  • Filmtype(ISO 100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_88785} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.

Flott lys. Tror jeg ville hatt litt mindre vann i bunnen.
Avsluttet .

Dette synes jeg rett og slett var nydelig. Ikke noe spesielt å utsette her. Liker særlig det flotte lyset som slår gjennom disen der oppe i venstre hjørne. Generelt veldig fint lys i dette bildet. Fine gule høstfarger på lauvtrærne, i kontrast til den grønne barskogen der bak. Vannet i bunnen synes jeg ikke du bør kappe noe av - det skaper balanse i billedflaten, og hører derfor med. Det treet i midten stenger litt for utsikten til dammen, men du kunne vel ikke direkte gå å sage det ned heller regner jeg med...

Bra.
Fred S.

Fenomenalt lys, og fargeprakten er det ikke noe å si på. Kanskje en tanke for mye av det gode i det gule lauvverket, ville ha likt bilder enda bedre om det hele var litt neddempet her. Det ville også ha harmonert mer med den fine tåkeskyen.
Kuttet nede som Steinulf antyder kan ha noe for seg, men tror ikke det gjør mye fra eller til, egentlig.

vh fred
Odd Tore S.

Takk for positive kommentarer! Jeg setter veldig stor pris på innspill om forbedringer og meldinger om hvordan andre oppfatter de bildene jeg legger ut.

Dette bildet er resized og tilført litt USM, men det er ikke gjort noe med farger eller andre tricks her. Det er de aller siste solstrålene i skaret ved Øyungen som skinner på lys vårgrønn bjørk. Tåkeskyen er røyk fra bålene som teltliggerne ved vannet hadde gjort opp til kvelds.
Jeg har en versjon med svakere lys i det solen går ned, men da var røyken vekk.
Jeg har også forsøkt med å kutte vannet der det gule gjenskinnet stopper, da blir det mindre klart at fortsettelsen er en elv, derfor valgte jeg å ta med første stryk.
Tørrbjørka midt på må nok falle av seg selv, hadde ikke vært meg imot om det skjedde snart.

Odd Tore

Inger-Lise S.

Fantastisk flott lys.Nydelig bilde med en god stemning.Flott motiv,godt formidlet!

mvh Inger-Lise
Avsluttet .

Vårgrønn bjørk ja, sier du...da må jeg beklage den uvitenhet jeg demonstreret ved å antyde at dette var et høstbilde. Fint at du la ut denne versjonen med røyk og lys - det er nettopp de to elementene, bl.a. som gjør bildet så bra synes jeg.
Kay R.

Hei, hei Odd Tore...

Ja det hær var en nytelse for øyet... Som du sikkert vet elsker æ jo slike bilder... Liker det akkurat som du har det... Fin forgrunn med vannelement, senter med bro og lite fossefall og avsluttende med flotte trær som e fantastisk belyst.. Måten lyse faller inn på hær e lekkert.... Farger, komposisjon, dybde, alt stemmer bare...

Nydelig...

MVH Kay:-)
Bjørn H.

Vakkert motiv, vakker lys...og igjen en fin tekst til motivet ...

Bjørn ;¤
Inger Anne Maritsdotter V.

Lyset var det som gjorde dette bildet til noe spesielt ; flotte vårfarger også.
-IAV-
Odd Eirik S.

Lyset og tåka gjør det meste av bildet. Men alle elementene må være med for å skape helheten. Interessant lys som nesten får bildet til å ligne på et høstbilde. Fin undertekst som gir litt historisk sus over bildet.

Etter å ha vurdert det med og uten det lyse partiet i bunnen av bildet så er jeg sikker på at for min del så kunne det ha vært kuttet. Føler meg mye mer komfortabel med bildet uten.

Det meste stemmer. Og ser jeg bort fra det lille i bunnen så synes jeg dette var er meget pent og velkomponert bilde.

---------------
Angående din kommentar på bilde nr. 115262 vedrørende betraktningsavstand.
Jeg gjør nok begge deler. Vi ser jo ting så forskjellig. Jeg er nok litt opphengt i vinkler. Ser nesten uten å studere et bilde om en horisont er skeiv.
Derimot har jeg lett for å overse andre detaljer som naturlig er i bildet. Ser at noen kan kommentere en fugl på himmelen som ikke er større enn et punktum. Har nok lett for å overse slike ting. Men det er nok riktig både å finmyse og betrakte på avstand. Man blir jo derved bevisst på ting en ellers hadde oversett. Når det gjelder kraft ledningene i mitt bilde så mener jeg at når de nå en gang var der så burde de være med. Men tok det mer som en utfordring å fjerne ledinger og stolpe uten at det skulle kunne ses etterpå for den som ikke visste det.
Men som du sier, man vet vel egentlig ikke før man kan ta det ut på papir og da helst i en stor størrlese slik at det kan betraktes ''riktig'' avstand.

mvh
Odd Eirik
Stig B.

Dette var virkelig nydelige farger. Det lyset du har fanger er bare vakkert. Komposisjonen og utsnittet synes jeg er veldig bra i dette bildet.

Lekkert.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu