Sony A6700 + 70-200 f/4 G2 + mikrofon

Vil du ha avansert video og foto i et lite kamera, kan Sonys nye A6700 være verdt å kikke på. Den nye 70-200mm har svært gode makroegenskaper mens på mikrofonen kan du bestemme retningen den skal ta opp fra.
A6700
Det er lenge siden sist det kom et APS-C-kamera i A6000-serien, og vi begynte å lure på om de skulle pensjonere den. Men i dag kommer A6700 som er et komplett kamera for foto og video i APS-C-format. Her er det hentet videospesifikasjoner fra de større fullformatkameraene, mens størrelsen og formfaktoren er som vi kjenner det fra de tidligere modellene i serien.

Spesifikasjonene på bildebrikken, med 26 megapiksler og 459 fokuspunkter for foto, tyder på at det er den samme brikken som i videomodellen FX30. Det gir et kalibrert ISO-område fra 100-32 000, og utvidet fra 50-102400. Skuddtakten er oppgitt til 11 bilder i sekundet, som i dag er ganske så lavt, men som for noen år siden var forbeholdt de store profesjonelle modellene. Videoegenskapene ser ut til å være ganske like de på FX30, med 6k oversampling, 4K 120P, 10bit 4:2:2, L-log og mye annet snadder.

Autofokusen skal ha det siste av kunstig intelligens for å gjenkjenne og følge motiver, så selv om skuddtakten ikke er all verden, bør kameraet være svært godt i stand til å holde fokus på motivet.

Tidligere har A6000-modeller av partall hatt bildestabilisator, mens de med oddetall har vært uten. Nå har det endret seg ved at A6700 også har bildestabilisator. Den skal kunne kompensere for inntil 5 blendertrinn, som er mindre enn de beste fra både Sony og konkurrentene, men likevel anstendig.

Levering skal starte siste uke i juli allerede. Prisen blir som følger:
Hus: 21 000
Kit med 16-50mm PZ: 22 000
Kit med 18-135mm: 25 500

A6600 blir ikke borte fra markedet med denne lanseringen, men prisen blir satt ned til ca. 16 000 for kamerahuset.

FE 70-200mm f/4 G OSS II
Antakelig den viktigste nyheten med dette objektivet er makroegenskapene. I utgangspunktet kan du få 1:2-forstørrelse, men du kan sette på en 2x telekonverter, og da får du ekte 1:1 makro. Hvis du liker å fotografere små, lettskremte motiver, eller du liker å isolere motivet og vise lite bakgrunn, kan dette objektivet være helt perfekt. Minste fokusavstand er 26-42cm, så vi vil anta at det er på tele du får den største forstørrelsen.

Med en ny og raskere autofokusmotor kan objektivet fint fokusere mellom hvert bilde, selv når du filmer i 120fps. Den noe lavere vekta (795g uten stativfeste) bidrar også til at dette høres ut som et meget anvendelig objektiv. Men med mindre du er veldig glad i overnevnte makromuligheter, spørs det om det er verdt oppgradering fra versjon I. Så objektivet er nok ment for dem som ennå ikke har kjøpt forrige versjon.

Veiledende pris er 24 500 kroner og levering starter første uka i august.

ECM-M1
Sony har lansert en del digitale mikrofoner du setter rett i skoen på kameraet, hvor du slipper ledning til mikrofoninngangen. Konvertering gjøres i mikrofonen, så du slipper å bruke kameraets ofte noe begrensete lydsystem for å konvertere fra analogt til digitalt. De tar også strøm fra kameraet, så mikrofonene kan lages små og lette. Bruker du kameraet på en gimbal er begge disse egenskapene store fordeler.

Den nye mikrofonen er en retningsbestemt (shotgun) mikrofon. Slike er kjent for å ta opp i en spiss vinkel rett forover. Det som er litt spesielt med ECM-M1 er at du kan velge hvor den skal ta opp. Du kan velge blant flere vinkler framover, alle retninger, framover og bakover samtidig eller framover og bakover til hver sin kanal.

De ulike innstillingene for opptaksretning for ECM-M1


En støyfjerningsfunksjon kan ta bort susing fra ventilasjonsanlegg og annet. Vekten er på beskjedne 65g.

Levering starter første uka i august, og veiledende pris er 4990 kroner.

_______________________________________________________
Her finner du produktene i nettbutikken:
A6700 kamerahus
FE 70-200mm f/4 G OSS II
ECM-M1




 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu