Tre nye, faste fra Sigma

50mm f/2, 17mm f/4 og 23mm f/1.4 er lansert i dag. Det er svært ulike objektiver til ulik bruk og kanskje også ulike kameraer.
De nye objektivene er alle i Contemporary-serien, altså «vanlige» objektiver for vanlige brukere. 50mm og 17mm er begge i I-serien som betyr at de er lagd spesielt solide, i metall og gir samme kvalitetsfølelse som Sigmas Cine-objektiver. Disse er utstyrt med blenderring, men ikke med lås for blenderen slik at du kan unngå å endre til eller fra blenderautomatikk ved et uhell.

50mm f/2 DG DN C
Sigma sier at 50mm-objektivet er kompromissløst. Det vet vi er bare tull, men det er liten grunn til å tro noe annet enn at det er et meget godt objektiv i en kompakt utforming, slik denne serien er ment å være. Vekta er ca. 350g, minste fokusavstand er 45cm og filterstørrelsen er 58mm

Anbefalt utsalgspris er 8500 kroner.

17mm f/4 DG DN C
17mm f/4 er en kombinasjon av brennvidde og blender vil sjelden ser. f/4 på fastobjektiver kortere enn 300mm er faktisk ganske uvanlig, Det man oppnår er et svært kompakt vidvinkelobjektiv for fullformat. Korte brennvidder gir uansett stor dybdeskarphet, og ofte ønsker man heller stor dybdeskarphet på slike, og ender med å blende ned hvis man har et lyssterkt objektiv. Da er jo like greit å slippe å bære på, og betale for, glass du kanskje ikke kommer til å bruke. Det er også lettere å lage små blenderåpninger optisk gode, og filtrene blir billigere.
Vekta er 225g, minste fokusavstand er så lite som 12cm og filterstørrelsen er 55mm
Med så liten fokusavstand kan du få ganske interessante detaljer og perspektiver, med mye miljø rundt.
Begge disse objektivene er laget for fullformat, men kan naturligvis brukes på APS-C. Det kommer i L-fatning og E-fatning (Sony).

Anbefalt utsalgspris er 7500 kroner.

23mm f/1.4 DC DN C
Sigma har allerede en serie lyssterke fastobjektiver (16, 30 og 56mm) for APS-C til ulike fatninger. I dag lanserer de den opplagte mangelen, nemlig 23mm f/1.4, med en bildevinkel tilsvarende 35mm på fullformat.

Skal vi dømme ut fra de andre objektivene i serien, er dette meget gode objektiver, men vi stusser litt over at det kun lanseres til E-fatning (Sony) og L-fatning. Det selges ikke lenger APS-kameraer med L-fatning, og det er en ganske liten installert base av slike (Leica T, Leica CL). De burde ha lansert det for Fujifilm – det er kanskje der det mest aktuelt.

Dessverre er dette objektivet uten blenderring, men bortsett fra det tror vi det vil være et utmerket verktøy med den helt rette bildevinkelen for veldig mange typer motiver, og en lysstyrke som bør gi deg stor fleksibilitet.
Vekta er 340g for L-fatning og 10g mindre for E. Minste fokusavstand er 25cm og filterfatning 52mm.
Anbefalt utsalgspris er 6000 kroner.

Levering av alle objektivene starter 21. april.

__________________________________________________
Her finner du objektivene i nettbutikken:
17mm f/4 DG DN C
23mm f/1.4 DC DN C
50mm f/2 DG DN C

 -
Sigma 50mm f/2 DG DN C
 -
Sigma 17mm f/4 DG DN C
 -
Sigma 23mm f/1.4 DC DN C

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu