Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

SOMMERUTSTILLING PÅ SAGA - Inderøy

Kan fotografi oppleves som musikk?
ÅRETS SOMMERUTSTILLER PÅ SAGA GALLERI INDERØY ER:
Lars Andeas Dybvik

Kan fotografi oppleves som musikk?
Vi tror det. I årets sommerutstilling på SAGA vises landskapsbilder av Trondheimsfotografen Lars Andreas Dybvik. Vi oppdaget bildene til Lars Andreas i 2014, og har siden fulgt han med stor interesse. Dybvik bilder, sett en og en, har en meditativ, nesten stille ro i seg. Men når bildene oppleves sammen, som i en utstilling eller i en bok, så skjer det noe merkelig. Lyd synes å trenge frem, hviskende, fra et bildet til det neste, og til slutt er det vanskelig å kjenne igjen stillheten som før fantes i hvert enkelt fotografi. Lars Andreas gir oss en ny opplevelse av landskapet, han viser oss fragmenter, stemninger, hvor han skifter mellom farge og sort/hvit, tett på eller på avstand, sylskarp eller utydelig. Han fanger noter med kameraet, som mesterlig settes sammen til en annerledes musikals og visuell opplevelse. Velkommen til utstillingsåpning 7 juni kl 19:00 på SAGA. Utstillingen, som er en salgsutstilling, henger frem til 19 august, med åpningstider tirsdag til søndag 11:00-17:00.

Lars Andreas Dybvik har flere foto-utstillinger bak seg både i inn og utland, og har blitt premiert en rekke ganger for sine landskapsbilder. I 2012 ble han kåret til Årets Nordiske Kreative Natur Fotograf (NNPC Nordic Nature Photo Contest). Samme året fikk han utmerkelsen Årets Landskapsfotograf i Europa (Gesellschaft Deutscher Tierfotografen – European wildlife photographer of the year competition), og året etter kåret samme konkurranse Lars Andreas Dybvik til Årets Kreative fotograf i Europa. I 2016 vant han klassen ‘Impressions’ i konkurransen WPY Wildlife Photographer of the Year.

Dybvik kom ut med boken PLAY i 2018, som vil være til salgs under utstillingsperioden.

ÅRETS DEBUTANT UTSTILLERE:
Nina Danielsen, Frank Foss, Jørn Engberg
Frank, Nina og Jørn har deltatt på NORDphotography sitt Mentor Program på SAGA siden November 2017. I sommer får du en forsmak av prosjektene deres presentert i årets debutant utstilling. Prosjektene favner mannsrollen, grafisk poesi og form-studie.

Sommerutstillingen åpner på SAGA 7 juni k 18:30 - 21:00.
Utstillingsperiode: 8 juni - 19 august
Åpningstider galleriet: tirsd. - sønd. 11-17

SAGA Senter for Fotografi AS, Sundsøya 11, 7670 Inderøy
Lars Andreas Dybvik -
Lars Andreas Dybvik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu