Sonys store lillebror

Sony A7 III, som er lansert i dag, er lillebroren i Sonys serie av speilløse fullformatkameraer. Likevel ser det ut til å ha blitt et svært habilt kamera på de fleste områder.
Leserne får unnskylde hvis det har blitt mye omtaler av kameraer i det siste. Det skyldes rett og slett at det lanseres mye, og det er fortsatt mye jeg har valgt bort for å ikke fylle hele siden med nesten bare utstyrsomtaler.
Uansett, Sony har lansert tredje generasjon av A7. Kameraet har fortsatt 24 megapiksler og likner utseendemessig svært på forgjengeren, noe som ikke gjør noe. Likevel er det en del nytt under panseret.

Autofokus fra A9
Kameraet ha arvet autofokussystemet fra A9, med til sammen over 1000 fokuspunkter både for fasefokus og kontrastfokus. Ganske spesielt på et fullformatkamera er at autofokusen dekker 93% av bildet, og det gjør det mye lettere å fokusere på objektiver i kanten av bildet og gjør følgefokusen bedre. I følge Sony skal autofokusen være omtrent dobbelt så rask i svakt lys, og dobbelt så rask på følgefokus. Det gjør at A7 III ser ut til å bli et kamera som kan takle de fleste situasjoner svær bra.
Med en seriebildehastighet på 10 bilder pr. sekund får du plass til 177 jpg-bilder eller 89 ukomprimerte råbilder før bufferen er full. Det bør normalt være nok. Kameraet har også en anti-flimmerfunksjon. Hvis du tar seriebilder i kunstlys som flimrer (led-lys for eksempel), kan kameraet time eksponeringene til frekvensen på lyset, slik at alle bildene får samme eksponering.

15 tinn dynamikkomfang

Sony hevder at kameraet har et dynamikkomfang på 15 trinn, noe som er ganske formidabelt. Dersom det er riktig kan du få med enda mer detaljer i skyggepartier uten å brenne ut høylysene, og du kan bomme mer på en eksponering før det blir kritisk. Dette er en av fordelene med A7 III framfor storebroren, A7R III med 42 megapiksler. Jo større pikslene er, desto større dynamikkomfang er det mulig å få.

4K video med HDR
Du kan nå ta opp video i 4K-oppløsning (3840x2160) i full sensorbredde. Det gir ganske mye mer informasjon enn man bruker til et 4K-opptak (oversampling), og gir høyere kvalitet på den ferdige videofilen.
Kameraet har en HLG-profil (Hybrid Log Gamma) som brukes til HDR-opptak, som kan vises på kompatible TV-er. Det er også støtte for Sonys Log-profiler, S-Log2 og S-Log3, samt opptak i full HD med 120fps.

Det er nå to kortplasser for SD-kort, hvorav ett støtter UHS-II. Kameraet bruker også det samme batteriet som A9 og A7R III, som er mye kraftigere enn det gamle. Det gir en batterikapasitet på 710 bilder hvis du bare bruker skjermen, og 610 hvis du bruker søkeren. Dette er, så vidt vi kan avgjøre, det høyeste på noe speilløst kamera, og høyere enn på en del speilreflekskameraer til og med. Det er en utvikling vi liker, og som kraftig reduserer en av de store ulempene til de speilløse kameraene.
Sony A7 III er ventet i butikkene i midten av mars. Hvis du forhåndsbestiller, er det enkelte forhandlere som tilbyr 5 års forsikring med kameraet. Hør med forhandleren om hva det innebærer i praksis. Prisen er ca 23 000 kroner for kamerahuset eller 25 000 med 28-75mm kitobjektiv.

Informasjonen i denne artikkelen er hentet fra Sonys pressemelding.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.


 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øyvind H.
Det ble feil lenke: http://thenewcamera.com/how-does-sony-a7-iii-perform-with...on-lenses/

Anbefaler uansett alle til å lytte til samtalen med Terje Bongard, Norges første og fremste atferdsøkolog!
6.3.2018
Øyvind H.
Leste akkurat siste fotografi, og ser av deres analyse av nye a7r3 at det med det større batteriet kan bli for lite plass til fingrene mellom grepet og en del fullformatslinser. Hvilke linser er det dette kan bli et problem for? Bør man heller satse på Canon-glass for Sony A7, da adapteret gjør så linsa kommer litt lengre fram og det slik kan bli bedre plass til fingrene? Lanier er jo en stor tilhenger av Canon-glass til sine Sonyer: http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-troendelag/DKT...t=1h55m20s
6.3.2018
Øyvind H.
"Cody Wang
18 hours ago
In China, you will get the body for around $1600 probably after 6 months of the release. Lenses are also fairly cheap. Gh5 is now less than $1600 already, which is crazy cheap compare to US."

Det ser ut til at det er i Kina og på Filippinene (Canon 5dm4 til ca 20.000 kr) man bør kjøpe kamerautstyr, under forutsetning av at pakningene er forseglet fra fabrikk, slik at man ikke risikerer å få en retur- eller demo-modell. Canon har ikke forseglede pakker, tro hvordan dette er med Sony?

Forbrukerkjøpsloven er utvilsomt verdt en del, og servicedelen også hvis man oppholder seg mest i Norge. Men henter man kameraet selv kan man fort finansiere hele turen med det rimeligere kameraet, samtidig som man kan besøke slekt og venner på Filippinene. Da slipper man også moms.

Men nå tror jeg bare at jeg må ha dette kameraet, ellers orker jeg ikke å møte sommeren. Tror jeg vil kjøpe den sammen med en 35 mm prime, men her er flere utgaver. Nå som det ser ut til at jeg har bestemt meg for kamera og brennvidde, gjenstår bare å avgjøre hvilken 35 mm som er best for mitt behov? Tror jeg vil gå for f 2,8, da f 1,4 gjør linsa litt for stor til f.eks. gatefotografering. Men da viktig at linsa er skarp på f 2,8. Noen tips? Har hørt Samyuangs 35 mm f 2,8 skal være bra. Andre som har erfaring med denne?
6.3.2018
Øyvind H.
- The Sony A7iii will be the Reason Why Many Canon Shooters LEAVE Canon and Switch to Sony Mirrorless: http://youtu.be/QfFxbFJ9jdM

Selv vil jeg nok heller si det var 6dm2 som er hovedgrunnen.
5.3.2018
Øyvind H.
På den annen side sier mange at de kan konsentrere seg mer om de man fotograferer med automatisk øyefokus. Kanskje er den lavere oppløsningen på EVF også medvirkende til den lengre batteritiden? Batteritiden er nå nesten like god som hos speilrefleks.

Forresten fjernet du kommentaren med hel lenke: http://www.sonyrumors.co/sony-a7-iii-vs-sony-a9-vs-sony-a...omparison/

En ting til, en av de store skuffelsene ved 6dm2 er at de tok fokussystemet fra 80d, med punktene samlet i midten. A7m3 har gjort det stikk motsatte av Canon, og tatt fokussystemet fra toppmodellen A9 og satt det inn i entusiastmodellen. Canon bør føle seg flaue over å behandle sine kunder så dårlig. Selv tenkte jeg å gå over til fullformat med 6dm2, men ble dypt skuffet både over sensoren og fokussystemet. Sony har nå gitt oss kameraet Canon skulle gitt oss i fjor.
5.3.2018
Erik F.
Høyere oppløsning gir et skarpere bilde, men jeg tror ikke forskjellen på disse kameraene kan utgjøre noen utfording spesifikt i dårlig lys.

Noe av det erfarne speilrefleksbrukere klager over på speilløse kameraer er generelt at søkeren ikke blir så naturlig og direkte. Fotografen føler seg litt fjernet fra motivet. Med høyere oppløsning vil bildet blir mer naturtro og det kan bidra til å redusere denne effekten.
5.3.2018
Øyvind H.
Viewfinder resolution
a7m3: 2,359,296
a9: 3,686,400
A7r3: 3,686,400

http://www.sonyrumors.co/sony-a7-iii-vs-sony-a9-vs-sony-a...omparison/

Så oppløsningen på a7r3 sin EVF er over en million flere punkter enn hos 7dm3 . Men regner med det helst er i dårlig belysning dette kan bli et problem?
5.3.2018
Erik F.
Det kan nok stemme, men så kommer MVA i tillegg, og da er vi oppe i 20 000. Skal man få den sendt fra USA kommer det også frakt og gebyr, så da nærmer vi oss 21 000.

Så da kommer det an på om man er forbruker eller foretak. Er man forbruker kan forbrukerkjøpsloven være verdt en del (og den får man ikke på kjøp fra utlandet), samt mindre plunder og heft hvis den må på service.

Det er lett å se seg blind på prisforskjeller i USA og Norge, men regner man med momsen og slike ting, er det sjelden store summer å spare.
2.3.2018
Øyvind H.
Mener da bestemt at Jason Lanier fortalte at man får dette kameraet til 2000 bucks, eller 16000 kr.
2.3.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu