Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Lise Mette Eidet – Konserthufsa

I åtte år har Lise Mette Eidet tatt dekning i fotograven på store og små metalkonserter i inn- og utland. Nå vises et utvalg av bildene på Fotografiens Hus.
Fra i ettermiddag får du en unik mulighet til et innblikk i metalens verden. Der råder energi og melankoli, aggresjon og opprør såvel som lidenskap, viljekraft og artisteri. Metalkonserter er underholdning ulik noen annen og tilhengere av sjangeren er viden kjent for å være trofaste og engasjerte – på grensen til galskap vil nok enkelte utenforstående si.

I Konserthufsas tilfelle har musikken gitt grobunn for videre kreativ utfoldelse.

– De få gangene jeg er på konsert uten kameraet mitt føler jeg alltid at jeg mangler en viktig del av konsertopplevelsen og jeg ser hele tiden motiver jeg gjerne skulle foreviget. Jeg er på konstant jakt etter å fange øyeblikket med den unike stemningen som i ettertid tar meg rett tilbake til følelsen jeg hadde da jeg var til stede på konserten.

I løpet av sine år som konsertfotograf har Lise Mette dekket en lang rekke sjangre, men foretrekker ekstrem-metal om hun får velge. Følgelig har hun vært fast fotograf under Oslos egen Inferno Metal Festival siden 2010.

– Dette er et utvalg av mine personlige favorittbilder som best gjengir opplevelsen jeg hadde på konsertene.

Utstillingen Konserthufsa er Lise Mette Eidets første separatutstilling og åpner torsdag 26. oktober kl. 18. Den vises fram til 19. november.

Om fotografen
Lise Mette Eidet (1988) er utdannet fotograf ved Bilder Nordic School of Photography og har Mastergrad i psykologi. I 2015 skrev hun masteroppgaven «Music Chills», der hun undersøkte emosjonell respons på pupillen når man blir følelsesmessig beveget av musikk. Ved siden av jobb og studier har hun brukt tiden til å knipse seg gjennom Tigerstadens mange konsertsteder og festivaler.
Foto: Lise Mette Eidet -
Foto: Lise Mette Eidet
Foto: Lise Mette Eidet. -
Foto: Lise Mette Eidet.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu