Storslipp fra Canon

Både speilløst kamera, makroblits og 4 L-objektiver ble presentert i dag.
Like sikkert som det går mot høst, kommer det en rekke produktlanseringer, og vi takker Canon for å lansere så mange produkter på en gang, for da slipper vi unna med én artikkel om det.

For å begynne med det som kanskje er mest interessant for de fleste – L-objektivene. Det dreier seg om et nytt portrettobjektiv, en 85mm f/1.4L IS USM og tre tilt-shift-objektiver med makrofunksjon.

EF 85mm f/1.4L IS USM
Et nytt portrettobjektiv som kommer i tillegg til de eksisterende. Det er det første i serien med bildestabilisator, og det første nye 85mm-objektivet fra Canon på ca 10 år.

Canon sier at det optisk skal være på nivå med eller bedre enn f/1.2-versjonen, og det lover jo godt. Den faktiske forskjellen i blenderåpning er bare 1/3 blender, så selv om f/1.4 er ganske normalt og f/1.2 er å anse som ekstremt, er ikke forskjellen egentlig så stor.

Objektivet er utstyrt med den mest avanserte og dyreste coatingen Canon kan levere, samt den beste byggekvaliteten og bildestabilisatoren.

All denne herligheten er naturligvis ikke gratis, og du må forvente å skille deg av med 15 449,- kroner når objektivet kommer i salg i november.

Tilt-shift-objektiver

Canon har like godt lansert tre nye tilt-shift-objekiver i dag. Det er TS-E 50mm f/2.8L Macro, TS-E 90mm f/2.8 Macro og 135mm f/4L Macro.

De to første erstatter de eksisterende TS-E 45mm og 90mm og er naturligvis optimalisert for moderne høyoppløste kameraer.

Objektivene har fortsatt ingen autofokus, men de har fått en nærgrensen på fokusen som gjør at du kan få forstørrelse på inntil 1:2. Det er altså ikke ekte makro, men med såpass kort fokusavstand ser vi for oss at man kan leke ganske mye med perspektiver, på en måte som ikke har vært mulig tidligere. Kanskje særlig med TS-E 50mm.

Som med andre slike objektiver kan du vri fokusplanet og rette opp styrtende linjer, og de er derfor egnet til arkitektur, men med skrått fokusplan er det mange nye, kreative muligheter som åpner seg, så hvis du ønsker å leke med perspektiver, fokus og linjer, er dette veldig spennende saker.

Heller ikke disse objektivene er gratis, men for å gjøre det enkelt for deg, har de alle samme pris, nemlig 24 629,- (pr. stk). Også disse kommer i salg i November, sier Canon.

EOS M100
Dette er et lite, speilløst kamera for dem som vi ha noe enkelt av høy kvalitet. Kortversjonen er at det er en EOS M6 i huset til en EOS M10. Det er med andre ord lite, uten blitssko og søker, og med betjening tilpasset brukere som helst kjører på auto, men som vil ha muligheten til å gjøre ting manuelt, og som vil ha bra spesifikasjoner. Spesifikasjonene minner i stor grad om EOS 80D, så det er ikke noe lekekamera. M100 kommer til å erstatte M3 og M10.

En gang i oktober vil du kunne kjøpe dette kameraet for 4899 for kun hus, eller 6099 i kit med EF-M 15-45mm.

MT-26EX RT makroblits
Til slutt har Canon også lansert en makroblits med to blitshoder som kan stilles uavhengig av hverandre. Dette er en oppgradering av MT-24EX, og blitsene har blitt sterkere (ledetall 26 på hver av hodene, opp fra 24). Det er også kommet støtte for radiostyring og blitsen kan nå være master for andre blitser. Oppladingstiden er redusert til 5,5 sekunder, eller bare 2,5 sekunder hvis du bruker ekstern batteripakke.

De to blitshodene kan stilles uavhengig av hverandre, og kan også koples fra monteringsenheten, så du helt fritt kan pek dem fra den vinkelen du ønsker.

Vi har ikke fått informasjon om når blitsen kommer i slag, men veiledende pris blir 12069,- kroner.

Vi har ikke lagt våre klamme hender på disse produktene, så all informasjonen stammer fra pressemelding og samtale med Canon-representanter.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu