Trine Bjervig ble Årets Fotograf NFF 2017

Norges Fotografforbund har kåret vinnerne i Norges største konkurranse for fagfotografer
Drammen, lørdag 25. mars 2017: Fotograf Trine Bjervig fra Nøtterøy ble lørdag kveld, 25. mars, kåret til ”Årets Fotograf NFF 2017”, i Norges største konkurranse for fagfotografer, i regi Norges Fotografforbund. Premieutdelingen fant sted på Norges Fotografforbunds landsmøte som i år arrangeres i Drammen i forbindelse med Fotografi 2017 den 25.-27. mars.

Fotograf Trine Bjervig fikk høyeste poengsum i konkurranse med 158 fotografer og 627 innsendte arbeider fra hele landet. Hun ble premiert for bildene ”Stuck in the middle”, ”The farmer´s daughter”, ”Hans & Grete” og ”Les Misérable”.

Årets jury la vekt på å finne det gode, idéfulle bildet som samtidig viser godt fotografisk arbeid.

Juryen uttaler om Årets Fotograf NFF, Trine Bjervig:


«Årets fotograf viser at hun behersker det tekniske på en profesjonell måte. Bildene har et kreativt og spennende uttrykk, og hvert bilde inneholder en klar og lesbar historie samtidig som det overlates til seerens fantasi selv å tolke bildene. Juryen ble betatt av fotografens kontakt med modellene og det resultatet som dette gir i form av sterke uttrykk. Komposisjon og fargebruk er behersket på en måte som forsterker helhetsinntrykket.»

Trine Bjervig driver eget studio på Nøtterøy, og har spesialisert seg innen nyfødt, baby- og barnefotografering, men også bryllup. Hun har de siste årene kurset over 400 fotografer innen nyfødtfotografering. Trine Bjervig har gjort seg bemerket år etter år, og har vunnet utallige medaljer for sine flotte fotografier, både i Norges Fotografforbunds landskonkurranse og andre fotokonkurranser.

Årets vinnerbilder går videre i WPC – World Photographic Cup, der Norge pleier å gjøre det svært bra.

Juryen besto av juryformann Jens Eldøy og jurymedlemmer Vibeke Havenstrøm, Jørgen Brandt, Frøydis Geithus, Peder Klingwall og Miriam Skeide Brandstad.

I tillegg til hovedvinneren «Årets Fotograf NFF 2017» er vinnere av ÅRETS BILDER i kategoriene:

Portrett: ”Ida Kristine" av Anne Helene Gjelstad, sølv (Gjettum, Bærum)
Juryuttalelse: ”Et ypperlig klassisk portrett som glir over i det maleriske. Deilige duse indigotoner mot varme hudtoner. Godt uttrykk, god
komposisjon. Det repetitive fargespillet gjør bildet spennende og samtidig harmonisk.”

Bryllup: "Blue Mood" av Andreas Harald Bjørge, bronse (Oslo)
Juryuttalelse: ”Et moderne bryllupsbilde med en følelsesmessig kontrast. Varmen og de myke følelsene kommer fra brudeparet, som er plassert i et kaldt og stramt miljø. Spennende utsnitt og flott bruk av linjer.”

Barn: ”SHY” av Beate Eidsmo Bjørnli, sølv (Melhus)
Juryuttalelse: ”Bildet er, i all sin enkelhet, både art og slående vakkert! Det er et godt eksempel på hvor utrolig sterkt et ”enkelt” bilde kan være.”

Familie/gruppe:
”Eat pray and love" av Kate-Monica Myrmellom, gull (Rådal, Bergen)
Juryuttalelse: ”Bildet har en fabelaktig komposisjon og et surrealistisk, drømmende uttrykk. Det er både perfekt og uperfekt, og det uperfekte gjør det bedre. Tittelens tre ord gjentas i komposisjonen og gir det en ekstra styrke.”

Åpen klasse:
”Eaglepower” av Tone B. Haugerud, bronse (Mysen)
Juryuttalelse: ”Et bilde med masse energi, vakre linjer og flotte komplementærfarger. Dette har høy vanskelighetsgrad, og her stemmer både teknikk og timing.”

Digitalt arbeid: «stuck in the middle» av Trine Bjervig, sølv (Nøtterøy)
Juryuttalelse: ”Tittelen på bildet er nøkkelen til å forstå og tolke det. Bildet har en nydelig tonalitet og viser en drømmende fantasi. Det digitale arbeidet virker godt planlagt og er meningsfullt utført.”

Årets Student:
”The Look”, ”The Facade”, ”The Interruption” og ”The Lonesome Man at the Opera” av Kristoffer Wittrup (Trondheim)
Juryuttalelse: ”Årets elev beviser med disse bildene at han er kommet langt i sin læreprosess. Teknikken er god både på svart/hvitt og fargebilder. Komposisjonene er gode, og uttrykkene i portrettene viser at fotografen har god kontakt og regi på modellene. Eksteriørbildet viser på en glimrende måte dimensjonene på bygget.”


158 fotografer har levert inn 627 arbeider til årets landskonkurranse. Det ble i år utdelt 1 gull, 4 sølv, 32 bronse og 73 hederlige omtaler.

Se alle vinnerbildene i større format ved å trykke på fanen "Vinnerbilder" øverst på siden.


Foto.no er sponsor av hovedpremien "Årets fotograf 2017"


Om konkurransen
Norges Fotografforbunds landskonkurranse er Norges største fotokonkurranse for fagfotografer og er åpen for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer. Hver fotograf kan sende inn fire fotografier i klassene; Portrett, Bryllup, Barn, Familie/gruppe, Digitalt arbeid, Årets student/lærling og Åpen klasse. Fotografen med høyeste poengsum blir Årets Fotograf NFF.

Foto: Jon Klasbu - Trine Bjervig - Årets fotograf 2017
Trine Bjervig - Årets fotograf 2017
Foto: Jon Klasbu
Foto: Trine Bjervig - Stuck in the middle
Stuck in the middle
Foto: Trine Bjervig
Vinner Digitalt arrbeid
Foto: Anne Helene Gjelstad -
"Ida Kristine"
Foto: Anne Helene Gjelstad
Vinner av kategorien Portrett
Foto: Andreas Harald Bjørge - Blue mood
Blue mood
Foto: Andreas Harald Bjørge
Vinner av kategorien Bryllup
Foto: Beate Eidsmo Bjørnli - Shy
Shy
Foto: Beate Eidsmo Bjørnli
Vinner av kategorien Barn
Foto: Kate-Monica Myrmellom - Eat, pray and love
Eat, pray and love
Foto: Kate-Monica Myrmellom
Vinner av kategorien Gruppe
Foto: Tone B. Haugerud - Eaglepower
Eaglepower
Foto: Tone B. Haugerud
Vinner i kategorien Åpen klasse
Foto: Kristoffer Wittrup - The Facade
The Facade
Foto: Kristoffer Wittrup
Vinner i kategorien Årets lærling

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu