Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Musikkportretter 1974–1986 på Fotografiens Hus

Nina Reistad stiller ut bearbeidede portretter av kjente norske og utenlandske artister. Utstillingen vises 2.–26. mars 2017.
Musikkportrettene er tatt i perioden 1974-1986, og de fleste artistene er fremdeles aktuelle. Enten ved at de fremdeles opptrer og spiller inn musikk, eller at platene fra den gang fremdeles spilles og holder dem i live selv etter at de er gått bort. Flere av disse artistene, blant annet Leonard Cohen og David Bowie, er gått bort etter at bildene ble laget.

– I perioden 1974-1986 jobbet jeg frilans for musikkpressen; bl.a. Nye Takter og Puls. Disse sort/hvitt negativene har ligget på lager i mange år, helt til jeg i 2015 bestemte meg for å grave dem frem og leke med dem. Resultatet ble en rekke portretter og konsertbilder av norske og utenlandske artister som jeg med kunstnerisk frihet har fargelagt og bearbeidet digitalt, forteller Nina Reistad.

Reistad driver i dag som kunstfotograf med base i Spania og har utstrakt utstillings- og kursvirksomhet over hele Europa. Dette prosjektet ble som en reise tilbake til begynnelsen.

– For meg ble dette et morsomt prosjekt og en minnebok fra starten av min fotokarriere, forteller hun.

Utstillingen åpner torsdag 2. mars kl. 18 på Fotografiens Hus.


Om fotografen
Nina Reistad, født 1958 i Oslo, startet sin karriere i musikkpressen som 16-åring i 1974. Fra midten av 80-tallet drev hun som reklamefotograf, for det meste innen produktfotografering og hadde også en nisje innen dyreportretter. Parallellt med oppdragsfotografering har hun helt siden starten jobbet med egne kunstneriske prosjekter, og debuterte på Statens Høstutstilling i 1981. Siden 2011 har Nina vært bosatt i Spania og driver nå mest med kunstfoto. Hun har også siden 2008 drevet kurs/workshops for nordmenn i Norge, Italia, Spania og England.
Foto: Nina Reistad -
Foto: Nina Reistad
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu