Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Astronauter og gamle handelsmenn i norsk natur

Ole Marius Jørgensen åpner utstillingen «Vignettes + Space Travels» på Qvale Galleri i morgen.
Utstillingen består av de to bildeseriene «Vignettes of a Salesman» og «Space travels through Norway», to serier som også uttrykker humor og surrealisme.

Den første er en serie bilder med en 50-talls handelsreisende som hvileløst og håpløst går rundt i vår moderne verden. Ole Marius har alltid vært fascinert av gamle dager, og disse bildene viser det gamles brutale møte med en moderne verden der alt kjent har blitt fremmed.

«Space travels» er mer fotografens oppdagelsesreise i Norge. Med en gammel drøm om Amerika, men uten ønske om å reise dit for å fotografere landskap, er astronauten i bildene et symbol på Amerika og samtidig på en oppdagelsesreisende. Bildeserien består av mystiske og stemningsfulle bilder, der astronauten skaper et element som får oss til å stoppe opp og tenke gjennom hva vi ser en ekstra gang. Bildeserien bryter med den vanlige arbeidsstilen til Jørgensen ved at den er gjort spontant på et par dager, og ikke nitidig arbeid med fokus på alle detaljer.

Ole Marius Jørgensen er født i 1976 og er fra Asker. Han har studert film i både Norge og England, men gikk over til foto og studerte på Norsk fotofagskole. Det ga ham langt større kontroll over den kreative prosessen, og han slapp å ha med seg et team av mennesker og slapp å jobbe med tillatelser og søknader. Det ble mulig å jobbe spontant med ideer.

Utstillingen åpner torsdag 2. februar kl. 18.00 i Qvale Galleri i Vibes gate 10 i Oslo.

Du kan lese mer om utstillingen på hjemmesidene til Qvale Galleri.

På fotografens egne sider kan du se noen av bildene hans.



Foto: Ole Marius Jørgensen - Fra serien
Fra serien "Space Travels throught Norway"
Foto: Ole Marius Jørgensen
Foto: Ole Marius Jørgensen - Fra serien
Fra serien "Vignettes of a salesman"
Foto: Ole Marius Jørgensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu