Pentax krymper og oppgraderer K-3

Det nye Pentax KP får mange av egenskapene fra fullformatkameraet, K-1. Det får også utskiftbare grep så det lettere passer i hånden din og til ulike objektiver.
Pentax KP erstatter K-3 II, et APS-C-kamera i entusiastklassen, og for Pentax-brukere er dette gode nyheter.

Størrelsen er redusert til et minimum. Det er det ikke alle som vil sette pris på, men vi antar at Pentax ønsker de brukerne over på fullformatkameraet, K-1.

KP har fått bildestabilisatoren fra K-1, en 5-aksers løsning som, så vidt vi har kunnet vurdere, fungerer utmerket (slik omtrent alle slike stabilisatorer gjør i dag), og vesentlig bedre enn i forgjengeren.



Bildebrikken er helt ny. Den har 24 megapiksler, og Ricoh (Pentax) hevder at den gir bildekvalitet som er svært nær det du får utav K-1, selv på høye ISO-verdier. Høyeste ISO-verdi er 819 200. Vi har ikke så stor tro på at det gir spesielt pene resultater, men hvis påstanden om at bildekvaliteten ved ISO 51 200 er tilsvarende det man får fra produsentens eget fullformatkamera holder mål, bør dette være ganske interessant.

Grepet på forsiden kan skiftes ut, og det finnes tre ulike grep som man løsner/fester med en unbraco. I Europa har Ricoh valgt å legge ved alle tre grepene i pakken. Pentax retter disse mot bruk med ulike objektiver, så skal det fungere optimalt, må man bytte grep når man bytter objektiv. Det virker litt tungvint, og vi mistenker at de fleste brukerne heller vil sette på ett grep som fungerer til ens egne hender, og la det bli med det.

Ellers er knapper og hjul store og tydelige, og kan betjenes med handsker.



Værtetting har alltid vært et salgsargument på de dyrere Pentax-modellene, og selv om størrelsen er redusert, er værtettingen den samme som på forgjengeren. Andre interessante funksjoner er valgfritt og justerbart AA-filter og Pixel Shift Resolution som kan gi et bilde med full fargesampling i hver piksel. Kameraet klarer en skuddtakt på inntil 7b/s.

Kameraet kommer i salg i to fargevarianter, svart og sølv, fra slutten av februar. Prisen for huset blir 12 499,- kroner. Det er foreløpig ikke laget noen kit med Pentax KP og objektiv.


Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Arne-Petter L.
Håper denne bildebrikken er hva vi kan forvente i den nye Ricoh GR.
5.2.2017
Audun S.
Det at kamera ikke bruker det store batteriet gjør det til en mellommodell. Og en slik mellommodel lover godt for en tippmodell innen APS-C.
27.1.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu