Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Shoot Gallery gjenåpner i Barcode med lokaler designet av Snøhetta

Shoot Gallery øker satsingen på norsk og internasjonal kunstfotografi, og åpner de et nytt og unikt gallerikonsept i Barcode i Oslo. Fredag 28. oktober innvies de nye lokalene i Bjørvika med utstillingen Oslo+Paris.
Shoot Gallery er det første kommersielle galleriet som har spesialisert seg på kunstfotografi. Det nye galleriet er tegnet av Snøhetta og skal romme kuraterte utstillinger og en markedsdel med et stort utvalg fotografier som selges rett fra vegg.

- Vi som jobber i Shoot Gallery er fotografer med dyp lidenskap for fotografi. Med de nye lokalene våre ønsker vi å øke satsningen vår med å gi publikum en helthetlig og spennende galleriopplevelse. Som galleri ønsker vi å vise publikum noe uventet, utvide deres oppfatning av hva fotografi kan være, og gi dem grunnlag for å forstå det, sier eier og daglig leder Helene Gulaker Hansen.

I tillegg til utstillingene ønsker Shoot Gallery å ta inn enkeltbilder av kjente og ukjente kunstnere, invitere til kunstnersamtaler, foredrag boklanseringer og visninger av kunstvideoer og dokumentarer.
Oslo+Paris åpner fredag 28. oktober kl. 19. Kunstnerne Dag Alveng, Eric Antoine og Anne Katrine Senstad vil være tilstede under åpningen.

Åpner med en mesterutstilling
Når nye Shoot Gallery åpner dørene på fredag 28. oktober kl. 19 er det med utstillingenOslo+Paris.

- Oslo+Paris er en hyllest til fotografiet. Vi er utrolig stolte over å vise fram de norske mestrene Dag Alveng, Tom Sandberg og Per Maning, sammen med bilder av den franske mesterfotografen Eric Antoine som bruker den historiske teknikken Ambrotype, fotografi på glassplater. Vi innvier også vår satsing på kunstvideo med et verk av Anne Katrine Senstad, sier Gulaker Hansen.

Det er seniorrådgiver Therese Aalberg fra Utenriksdepartementet som har fått æren av å åpne utstillingen.

- Shoot Gallery viser frem og selge det beste innen norsk og internasjonal kunstfotografi. Galleriet ønsker også å markere norske kunstnere i utlandet, og derfor er jeg veldig glad for at seniorrådgiver Therese Aalberg fra Utenriksdepartementet åpner utstillingen.

Ambisøs kunstsatsning i Barcode
Når Shoot Gallery åpner i Barcode utgjør de, sammen med de store kunstaktørene Kunsthall Oslo og Munchmuseet i bevegelse, den nye ambisiøse kunstsatsningen i Oslo som ønsker å gi folk som legger turen til Barcode en mangfoldig og rik kunstopplevelse.

Shoot Gallery ble lansert i 2013 og har som mål å presentere det beste innen norsk og internasjonal kunstfotografi. Galleriets kunder spenner seg fra fra offentlige og private museer, profesjonelle og private samlinger til de som tar fatt på sitt første fotografiske kjøp.

Om åpningen
Når: Utstillingen Oslo + Paris åpner fredag 28. oktober kl. 19.
Hvor: Trelastgaten 17, Barcode
Utstillingen står til 18. desember

Dag Alveng, Eric Antoine og Anne K Senstad vil være tilstede under åpningen.

Utstillingen åpnes av seniorrådgiver Therese Aalberg, i UD
Foto: Éric Antoine, Entre-temps 5, 2015, Ambrotype
Éric Antoine - Entre-temps 5
Entre-temps 5
Éric Antoine
Fra utstillingen Oslo+Paris i Shoot Gallery

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu