Vinneren av 'Ung i dag' kåret

Maylen Teigen har vunnet femterunden i Fotografen 2016 med serien 'Niende klasse'.
Fotograf Marcel Leliënhof har juryert denne runden. Om vinnerserien sier han følgende:

- Dette var min klare favoritt, den sier mye om hvordan det er å være ung i Norge i dag. Økonomi, kropps press, mobbing, og et skjørt selvbilde. Dette er viktige og sterke temaer tolket på en mørk og enkel måte. Jeg liker at serien er i sort/hvitt og måten den er lyssatt, for vi blir ikke forstyrret av noe, og budskapet leveres direkte uten filter. Dette er nært og sårt.

Fotografen bak serien er fjorten år gamle Maylen Teigen. Hun er veldig overrasket over seieren som kom helt uventet på henne.

- Jeg er veldig glad for at serien min får denne anerkjennelsen siden det er et viktig tema for mange unge. Jeg har sett de andre bidragene og syntes mange var veldig bra, forteller hun til foto.no.

Hun har nylig fått stor interesse for fotografering. Med serien 'Niende klasse' prøver hun å vise hvordan hverdagen kan være for jenter i tenårene.

- Jeg prøver også å vise hvordan nettmobbing kan påvirke veldig mye. Jeg hadde mine tanker om temaet og spurte noen venninner om de var villige til å stille opp. De stilte opp, og jeg spurte dem om de hadde noen tanker om temaet. Serien er et resultat av godt samarbeid mellom meg og vennene mine.

Premier og neste runde
Maylen Teigen får 12 poeng denne runden og et gavekort på bildeprodukter fra Japan Photo på 8.000 kroner. Arne Strømme kom på andreplass med serien 'What are we waiting for' og får 10 poeng og et gavekort på bildeprodukter hos Japan Photo på 3.000 kroner.

Fotografen 2016 går over seks runder i hele år, med forskjellig tema hver gang. I neste runde er temaet 'mobilfoto'. Runden har allerede startet og innsendingsperioden er 1. november til 1. desember.

Mer informasjon om konkurransen her

Sjekk ut alle vinnerseriene i tab'ene øverst.
Maylen Teigen -
Maylen Teigen
1. plass (12 poeng) i Fotografen konkurransen 2016 med tema "Ung i dag".<br>
Juryen sier: Dette var min klare favoritt, den sier mye om hvordan det er å være ung i Norge i dag. Økonomi, kroppspress, mobbing og et skjørt selvbilde. Dette er viktige og sterke tema tolket på en mørk og enkel måte. Jeg liker at serien er i sort/hvitt og måten den er lyssatt, for vi blir ikke forstyrret av noe, og budskapet leveres direkte uten filter. Dette er nært og sårt.
Arne Strømme -
Arne Strømme
2. plass (10 poeng) i Fotografen konkurransen 2016 med tema "Ung i dag".<br>
Juryen sier: Det er spennende å se en serie som tar for seg det å være ung utenfor norge. Denne serien står i sterk kontrast til de øvrige innsendte og viser et helt annet liv på andre siden av kloden. Disse bildene har både munterhet, alvor og tristhet. Fotografen favner om denne hverdagen med sterke farger og virkningsfulle utsnitt.
Morten Syreng -
Morten Syreng
3. plass (9 poeng) i Fotografen konkurransen 2016 med tema "Ung i dag".<br>
Juryen sier: Denne serien er meget fint og originalt komponert. Den har et klart billedspråk som på en intelligent måte forteller oss om tapt barndom, ensomhet, lengsel og sorg.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingunn T.
Gratulerer med seier Maylen. Sterk serie. Godt gjort:-)
1.11.2016
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu