Personlig debutant

I debutantgalleriet på SAGA presenteres Ann Kristin Sørbotten denne sommeren.
Det er med serien 'Identitet' fotograf Ann Kristin Sørbotten vises for første gang på galleriveggene. Prosjektet er nært og personlig. Det handler om Sørbottens egen kamp for å finne en ny identitet etter å ha blitt rammet av ME.

- Bildene berører oss på mange områder, de er behagelig å se på, som poetiske tablåer, hvor Ann Kristin kjemper om å ta igjen hovedrollen i sitt eget liv, med sykdommen som motspiller, forteller gallerist Elisabeth Nordeng Aanes.

Alt som Sørbotten hadde bygget sin følelse av identitet på, forsvant da hun fikk sykdommen.

- Jeg kan ikke lenger være den som alltid stiller opp og støtter andre. Jeg må derimot be om, og ta imot hjelp. Jeg er ikke lenger en vellykket ingeniør. Jeg kan ikke lenger trene som før, og jeg greier ikke å pleie utseende mitt slik jeg ønsker. Drømmer som før var innen rekkevidde, er nå blitt uoppnåelige.
Til slutt føltes det som om hele meg var blitt borte, forteller hun.

'Identitet' er et prosjekt som kom litt av seg selv for Sørbotten. Det var noe som føltes riktig å jobbe med.

- I en periode av livet hvor kroppen svikter, og alt er tungt og uoverkommelig, har jeg brukt kameraet som hjelpemiddel for å bearbeide det som er vanskelig. Med å lage disse bildene, er det som om jeg tar de vonde følelsene ut, og plasserer de i bildene i stedet. Fra å være en del av meg, blir det isteden noe utenfor, noe jeg kan betrakte objetivt på avstand. Og slik har jeg gradvis blitt bedre på å takle alt det som livet gir meg på godt og vondt.

Selv om det er et personlig prosjekt,
håper hun at de som ser bildene hennes også kan finne en gjenklang hos seg selv.

- At de gir serien tid og rom for å føle og undre seg sammen med meg. Og at de ser den styrken det ligger i det å dele, også det som er vanskelig, med andre.

Helt siden SAGA åpnet, har Elisabeth Nordeng Aanes hatt planer om å skape en arena for å vise nye talenter. I år har hun fått det til, og presenterer dermed den første debutantutstillingen.

- Ann Kristin er et godt eksempel på hva SAGA og NORDphotography kan gjøre for nye talenter. Da Joyce hadde workshop på SAGA i 2014 var Ann Kristin en av deltakere. Hun var veldig skeptisk til om hun kunne delta. Om hun var god nok. Hun tok steget ut, og hadde en fantastisk fremgang bare på dette første møtet med SAGA.

Sørbotten har vært med på mentorprogrammet
til SAGA, og det var på dette at fotoprosjektet som nå vises ble skapt.

Utstillingen henger til 20. august.

www.sagainderoy.com
Ann Kristin Sørbotten -
Ann Kristin Sørbotten
Ann Kristin Sørbotten -
Ann Kristin Sørbotten

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu