Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Fotobok om pelargonier

Boka "Tatt av pelargonium" er noe så sjeldent som en e-bok med mer enn hundre bilder av pelargonier.
Dette er ei bok som er resultatet av at forfatteren har hatt en langvarig forhold til pelargonier. I boka er det mer enn hundre bilder, men forfatteren har mangfoldig hundre bilder mer, som hun har valgt mellom til denne boka.
Visste du at August Strindberg hadde et svermerisk forhold til sin barndoms "vita pelargoner" - eller at du "i gamle dager" kunne bli dømt som tyv i høyesterett for å ha stjålet en stikling av en pelargonium?
Dette er ikke først og fremst en fagbok om pelargonier. Den handler mest om forfatterens fascinasjon for denne vakre planten. En høyst personlig beretning ispedd anekdoter, sitater og minner.
Og så har det selvsagt vært et mål å få brukt noen av alle de hundrevis av bildene av pelargonier som er tatt helt siden 2002.
Denne boka er på sett og vis et "kjøkkenbord-prosjekt". Dvs at forfatteren har laget den helt på egen hånd ved hjelp av Apples iBooks Author som er et enkelt og lettfattelig redigeringsprogram. Helt topp! Bortsett fra at man blir bundet til Apple sånn at de som ikke har en iPad eller Mac kan kjøpe og/eller lese boka.
NB: Boka har ikke blitt til helt på egen hånd fra forfatterens side. Coveret er laget av en sønn, og fra samme sønn har hun også fått gode råd som hun har fulgt med større eller mindre hell...

Tove Fridén - Cover: Tatt av pelargonium
Cover: Tatt av pelargonium
Tove Fridén
Layout/
Tove Fridén - Swedish Angel
Swedish Angel
Tove Fridén
Englepelargonier er bare en av gruppene innenfor slekten pelargonium
Tove Fridén - Royal Ascot
Royal Ascot
Tove Fridén
Pelargonier er så mye rart - dette er en engelsk pelargonium

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu