Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Is som varmer

Geir Hareide Andersen viser bilder av luftbobler i is:
- Jeg vil lage kunst som stimulerer, ikke provoserer. Til denne utstillingen har jeg funnet fantasiskapninger, former og farger i isblokker plukket i naturen i nærområdet.
Halve utstillingen er bilder trykket på børstet metall, den andre halvparten er bilder i spennende installasjoner med innebygget lys i eik, metall og stein.

- Jeg kjenner meg igjen hos steinhoggere når de sier at skulpturen gjemmer seg i steinen, sier Geir Hareide Andersen.

- Det gjemmer seg fantastiske former i et stykke is, og ekstra spennende blir det at formene forandrer seg når isen smelter, sier han.

For Geir Hareide Andersen er det å lete etter det vakre i hverdagen en bevisst prosess med et tydelig mål:

- Det er vitenskapelig bevist at man blir i bedre humør av å smile, og man smiler når man ser noe spennende og vakkert. Jeg har oppnådd det jeg vil dersom noen, etter å ha sett utstillingen, leter etter det vakre i noe de ellers bare ville gått rett forbi.

Som sønn av en kunstner har Geir Hareide Andersen (f. 1960) alltid vært bevisst komposisjoner og farger rundt seg. I voksen alder gikk han på kurs hos den kjente maleren Leo Schikora, og siden har han deltatt på en rekke utstillinger. Det startet med tegning og etter hvert oljemaling som hovedteknikkene, men etter hvert har det dreid seg om foto.

Han bruker erfaringene fra kunstmalingen når han fotograferer, og motivene er ofte figurative uten å være rene naturmotiver. Inspirasjonen finner han i fantasier og forestillinger om verdener innenfor, ved siden av eller utenfor det vi vanligvis oppfatter av verden rundt oss. Han er spesielt opptatt av å fortelle om alt det vakre vi har rundt oss i hverdagen uten kanskje å se det, og fremhever dette ved å forstørre og isolere det.


Geir Hareide Andersen - Kappløp
Kappløp
Geir Hareide Andersen
Trykket på børstet metall
Geir Hareide Andersen - Passasje
Passasje
Geir Hareide Andersen
Plassert i installasjon med innebygget lys i eik, sten og metall.
Geir Hareide Andersen - Brist III
Brist III
Geir Hareide Andersen
Plassert i installasjon med innebygget lys i eik.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu