Vinneren av 'Landskap' kåret

Arne Strømme har gått til topps i den nest siste runden av Fotografen 2015.
Fotografen 2015 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no

Trykk på vinnerbildene-tab'en på toppen for å se alle vinnerbildene

Tom Schandy og Baard Næss fra Natur&Foto har juryert femterunden i Fotografen 2015. Temaet har vært landskap. Vinneren er Arne Strømme med bildet 'Linjer'. Juryen sier dette om vinnerbildet:

"Bildet bryter med vanlige komposisjonsregler ved at motivet er fullstendig midtstilt, men dette er også bildets styrke. Det gjør det litt mer spennende, originalt og uventet. Samtidig har bildet en veldig fin oppbygning. Sauene som marsjerer på rekke og rad er blikkfang, og midtstillingen gir bildet en indre ro.
Det er fint at en sau skiller seg ut fra alle de mørke. Hard kontrast og whiteout-effekt gjør dette til et spennende bilde som juryen falt for."

Arne Strømme er selv ikke tilgjengelig for kommentar, men kjenner vi han rett kommer han til å satse sterkt på å nå helt til topps sammenlagt i Fotografen 2015. Med en runde igjen er det fire fotografer som kjemper om den gjeve tittelen FOTOGRAFEN 2015. Henning S. Pettersen leder med 28 poeng foran Arne Strømme (25 poeng), Eduardo Valle de Anton (21 poeng) og Audun Nygaard (16 poeng).

Innsending til sisterunden har allerede åpnet opp. Temaet er 'Selvportrett' og det skal leveres inn et enkeltbilde.

Andy Warhol har gjort det! Edward Munch har gjort det! Picasso har gjort det! Noen fotografer har gjort sin karriere på bare det! Vi snakker om det udødelige selvportrettet. Noen hevder at man ikke kan være en god fotograf uten å ta selvportretter. Vi er ikke så bombastiske - men vi inviterer deg likevel til å kaste deg ut i det og gjøre din versjon av deg selv foran kamera! Et selvportrett kan være så mye - hva du velger å la beskrive deg, er helt opp til deg. Vi ser etter det kreative, stemningsfulle, humoristiske, alvorlige, rare, fine, vakre, - og vi gleder oss til å se DEG!

Frist for deltagelse sisterunden er 1. desember.

Fotografen 2015 går over seks runder med like mange temaer i løpet av året. Hver runde juryeres av en profesjonell jury, og vinnerne sanker poeng som de tar med seg videre i konkurransen. Den som har flest poeng på slutten av året kåres til Fotografen 2015.

Premier for 150 000 kroner
Til sammen skal premier til en verdi av nærmere 150 000 kroner deles ut. Rundevinnerne får et gavekort fra Japan Photo på bildeprodukter til en verdi av 5000 kroner, mens nummer to får et gavekort verdt 3000 kroner.

Fotografen 2015 får et gavekort fra Japan Photo på pro-produkter til en verdi av 50 000 kroner, samt en separatutstilling på Cyan :galleri i Oslo produsert av Japan Photo XXL for inntil 50 000 kroner.

Fotografen 2015 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.

Mer informasjon om konkurransen og hvordan du deltar:
http://foto.no/cgi-bin/konkurranser/fotografen/index.cgi

Trykk på vinnerbildene-tab'en på toppen for å se vinnerbildene.
Nedenfor finner du link til alle vinnerfotografene.
Arne Strømme - Linjer
Linjer
Arne Strømme
1. plass (12 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Landskap". Juryen sier: Bildet bryter med vanlige komposisjonsregler ved at motivet er fullstendig midtstilt, men dette er også bildets styrke. Det gjør det litt mer spennende, originalt og uventet. Samtidig har bildet en veldig fin oppbygning. Sauene som marsjerer på rekke og rad er blikkfang, og midtstillingen gir bildet en indre ro.<br>
Det er fint at en sau skiller seg ut fra alle de mørke. Hard kontrast og whiteout- effekt gjør dette til et spennende bilde som juryen falt for.<br>
Knut Hovind - Ødeland
Ødeland
Knut Hovind
2. plass (10 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Landskap". Juryen sier: I dette bildet ble juryen kastet tilbake til 70-tallet, fikk litt østblokk-feeling. Bildet skaper mange spørsmål, og det er alltid bra med muligheter for at betrakteren kan skape sine egne assosiasjoner. Hva er det egentlig som skjer her: Hvor er eieren? Hva venter hunden på? Er det et barn i barnevogna? Bor barnet i blokka i bakgrunnen? Den tåkefulle stemningen underbygger den grå følelsen mange har når de tenker tilbake til nettopp østblokken og 70-tallet. Et urbant landskapsbilde.
Sissel M Kleivdal Haga -
Sissel M Kleivdal Haga
3. plass (9 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Landskap". Juryen sier: Her viskes landskapet ut på en fin måte, linjer leder blikket mot hesten. Vi får frihetsfølelse på grunn av mye luft rundt hesten. På grunn av softingen får vi også litt drømmefølelse, i tillegg til at bildet inviterer til å stille spørsmål. Hvem er rytteren, hvor skal de hen? Bildet er grått og trist. Man lurer også på fotografens sinnsstemning, er vedkommende litt trist?

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ulv S.
Ja, Arne Strømme er en meget dyktig fotograf, noe han også viser med dette bildet....men i dag da jeg våknet opp til det fryktelige som har skjedd i Paris, går mine tanker tilbake til marerittet Arne opplevde i Mumbai i 2008.
Dog vil jeg gratulere til Arne og de andre med gode bilder.
14.11.2015
Petter F.
Arne Strømme er et unikum og en av våre aller mest undervurderte fotokunstnere. Gratulerer, HØYST fortjent, Arne!
13.11.2015
Tore S.
Aiai her var det mye bra syntes jeg, noe litt klisje aktig kanskje men det er vanskelig å unngå i dag. Spesielt med tanke på temaet (ingen solnedganger med fjell og vann). Fikk inspirasjon! Alt veldig bra gjennomført. Gratulerer til alle sammen.
13.11.2015
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu