UNCONTAMINATED

Heftig mote- og kunstfestival går av stabelen i Oslo torsdag og fredag denne uken.
En ny festival ser dagens lys denne uken, nærmere bestemt torsdag og fredag. UNCONTAMINATED er en internasjonal mote- og kunstfestival med fokus på alt det spennende som skjer i brytningsfeltet mellom kunst og mote i vår digitale tidsalder. Festivalen foregår på Aker Brygge, Tjuvholmen og Akershus festning.

- Vi ønsker å bringe Oslo til verden og verden til Oslo ved å promotere en ny arena for kompromissløs kunst – et møtepunkt mellom det etablerte og det nye – som bryter med kategorisering av kunstformer og fremme nåtidens visuelle hybridisering, forteller Rita Mostrøm Larsen og Hilde Pettersen Reljin.

- Oslo har så mange fine byområder, og vi mener at den beste måten å utnytte byen som en arena for kunst og kultur er å bruke disse. Nå har Oslo fått en ny bydel. Bydel Aker Brygge og Tjuvholmen er blitt en nytt sentrum for kunst i Oslo. Begge disse områdene har fått et fantastisk uttrykk med nydelig arkitektur og masse ny, flott næringsvirksomhet. Å samles her for festival er en fin måte å feire Oslo på også.

Bak festivalen står NOIONE, en kreativ hub som ønsker å stimulere nye kreative samarbeid på tvers av fagfelt. NOIONE består av Hilde Pettersen Reljin, som har lang internasjonal erfaring innen kunst- og motefeltet, blant annet som regissør, Rita Larsen, som også har lang internasjonal erfaring innen kunst, brand management og business, og Iselin Engan med bakgrunn fra film som regissør og mote som designer.

Til foto.no forteller Larsen og Reljin at Oslo og Norge har et stort navn utenlands som et sted for progresjon og estetisk høyverdighet.

- Dette gjør oss spesielt egnet til å en festival som fokuserer på frihet og nye kunstneriske uttrykk. Vi føler også at myten om at Oslo ikke er en moteby, ikke stemmer, og vi ville derfor sette byen på kartet ved å trekke store fotografer hit.

Så langt har mottakelsen vært overveldende positiv.

- Vi har fått så mange støttespillere som har hjulpet oss i arbeidet med å realisere festivalen. Og publikum virker svært spent og mottakelig for en mote- og kunstfestival. Vi har hatt stor pågang på sosiale medier, dette skal bli en folkefest hvor alle føler seg velkommen.

For arrangørene er det viktig at UNCONTAMINATED skal være for alle. Mote- og kunstinteresserte er den største målgruppen, men det er lagt vekt på å ha et variert program som inkluderer mer enn utstillinger.

- Det skal være noe for enhver smak på festivalen. Ønsker man å høre debatter må man få med seg talks, mens Fashion Art Night Out er en stor fest hvor aktørene på brygga inviterer til en annerledes aften i sine lokaler med tilbud og happenings. Vi er stolte av at programmet har blitt så omfattende og variert.

En stor del av programmet er fokusert på den digitale tidsalder, og selvfølgelig at kunstneren knytter seg opp mot fashion og kunst på sin egen måte.

- Med COLLECTIVE-utstillingen på Fineart, stiller vi ut noen av de mest etterspurte fotografene og kunstnere fra mote og kunstverdenen nå; Michal Pudelka, Katerina Plotnikova, @bessnyc4, Coco Capitán, Johhny Dufort og Charlotte Wales. Disse representerer et godt bilde av hva som skjer i det hybridiserte feltet mellom mote og kunst. Og selvsagt er vi også stolte over å ha en mester som Sølve Sundsbø på programmet. Hans utstilling i Høymagasinet på Akershus Festning kommer til å bli spektakulær.

Sølve Sundsbø er definitv en av de største norske fotografene internasjonalt.

- Sølve representerer det grenseløse innen motekunst i dag. Til tross for å være en etablert verdenskjent fotograf, er han kompromissløs og det gjør ham til en god representant for det vi ønsker å sette fokus på under denne festivalen. Det som er fascinerende med Sundsbø er at han stadig flytter grensene for hva et motefoto eller kunstfoto kan være. Han er ikke redd for å eksperimentere med nye teknikker, fra helt manuelle til de mest teknisk avanserte bl.a. 3D-scanning.

Sundsbø-utstillingen ”A CONSTANT JOURNEY INTO THE FUTURE” er et unikt innblikk i fotokunstnerens eksperimentelle uttrykk og teknikker.

- De 17 verkene som stilles ut inkluderer den spektakulære filminstallasjonen ”THE EVER CHANGING FACE OF BEAUTY” som over 5 x 3 meter utforsker en hybridisering mellom mann, kvinne, dyr og natur i et vakkert, samtidig forstyrrende samspill. Et annet av utstillingens markante verk er det futuristiske portrettet av britiske Tahliah Debrett Barnett (FKA Twigs) hvor Sundsbø briljerer med sin konseptuelle tilnærming og særegen komposisjon.

Fredagens talks blir streamet live. De kan du sjekke ut her:
Live Stream UNCONTAMINATED

Program og mer info
KATERINA PLOTNIKOVA -
KATERINA PLOTNIKOVA
SØLVE SUNDSBØ -
SØLVE SUNDSBØ
JOHNNY DUFORT -
JOHNNY DUFORT
UNCONTAMINATED - Hilde Pettersen Reljin, Rita Mostrøm Larsen og Iselin Engan
Hilde Pettersen Reljin, Rita Mostrøm Larsen og Iselin Engan
UNCONTAMINATED

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu