Amsterdam International Art Fair

Amsterdam International Art Fair er en internasjonal kunstmesse i den nederlandske hovedstaden. Den gikk av stabelen forrige helg med 150 utstillere. Over 3000 verker ble stilt ut og vist frem for samlere, gallerier, kritikere og gjester.

Rune Baashus


Eneste norske fotograf presentert på kunstmessen var Rune Baashus. Han viste et utvalg prosjekter han har jobbet med gjennom sin karriere. Erfaringen har vært spennende forteller Baashus til foto.no.

- Jeg har kommet i direkte kontakt med publikum. Jeg vet ikke hvor mange som besøkte messen, men det må ha vært flere tusen mennesker fredag og lørdag. Det var en kontinuerlig strøm av folk gjennom lokalet.

- Det viktigste med å delta på messen i Amsterdam har for meg vært å knytte kontakter. Det å treffe andre, ikke minst gallerister. Jeg har blant annet fått utstillingstilbud fra et par gallerier i utlandet. Det er spennende. Om det blir noe av, gjenstår å se, men det er uansett positivt å ha dialog med noen som liker bildene mine.

Sjekk noen av bildene Baashus viste på kunstmessen:

Rune Baashus

Rune Baashus

Rune Baashus

Rune Baashus

Rune Baashus


Baashus tok sin utdannelse innen foto i Sverige i perioden 1979-83.

- Etter endt utdannelse jobbet jeg noen år som assistent og fotograf i Gladengveien Studios. Etter det jobbet jeg i hovedsak med industri- og arkitektur (Selmer Furuholmen og diverse arkitekter). Jeg har også jobbet for ScanFoto (det som i dag er Scanpix) – der jobbet jeg blant annet for VG-spesial og forprosjektene til Lillehammer OL.

- I årene etter dette jobbet jeg som kommersiell fotograf. Jeg har en sterk interesse for bil og motor – og har jobbet for bilbransjen som bilfotograf, særlig for europeiske og amerikanske bilmerker. Jeg har fotografert alt fra nye bilmodeller/prototyper til sjeldne samlerobjekter, blant dem bilene til bl.a. Eric Clapton og Ralph Lauren. Men jeg har også jobbet med arkitektur- og industrifoto. Det har opp gjennom årene blitt en god del oppslag og mange forsider i både norske og internasjonale magasiner.

De siste årene har Baashus jobbet mindre kommersielt, og har hatt færre bilder på trykk.

- Jeg har jobbet mest med egne prosjekter, blant annet landskapsfotografi. Jeg er opptatt av detaljer og teknisk kvalitet. I dag forsøker jeg å ta dette med meg i arbeid med fotografi som kunst. Kontraster, lys og skygge har alltid opptatt meg. For meg er det viktig å utnytte det naturlig lyset i bildet.
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu