Under arbeid

Sjekk ut hva Simen Øvergaard har jobbet med de siste årene
Det er ikke så alt for ofte fotografer stiller ut sine arbeider før de er ferdig. Men det er nettopp det Simen Øvergaard gjør når han stiller ut på Cyan galleri til helgen.

Øvergaard startet på fotostudier på Bilder Nordic rett etter at han var ferdig på videregående.

- Interessen for foto startet allerede i det små på ungdomsskolen. Det var en salig blanding av å redigere sammen bilder til gamingmiljøet jeg var i, samtidig som en av mine speiderledere gjennom 12 år, Anders, introduserte meg til et speilrefleks, forteller Øvergaard til foto.no.

I løpet av de fire siste årene har han vært assistent for fotografene Jo Michael og Damian Heinisch.

- Jeg har også vært på roadtrip i USA sammen med Arno Rafael Minkkinen og medstudenter fra Bilder Nordic. Jeg har vært på reise på tvers av Ukraina sammen med Damian og hans eget prosjekt, samt filmet dokumentar i Romania. Alle disse reisene har formet mye, og satt sitt preg, spesielt fotografisk. Ikke minst har det internasjonale fotografiet jeg har blitt eksponert for på Bilder Nordic formet meg.

Som en rekke andre fotografer, beskriver Øvergaard seg selv som "to i en-fotograf".

- Som fotograf sjonglerer jeg mellom den kommersielle og den egenmotiverte biten. Noen er heldige, og har to sider som jobber nesten likt sammen. Heldigvis er jeg fortsatt ung, og har litt tid på meg. I den personlige delen jobber jeg veldig sakte, og setter pris på det. På skolen jobbet jeg veldig prosjektbasert med et ønske og en ferdigbehandlet ide. Men nå jobber jeg mye mer intuitivt med et tenkt prosjekt som rammen rundt.

Utstillingen som vises på Cyan galleri førstkommende helg er et resultat av hva Øvergaard har jobbet med de siste fire årene. Det er også arbeider han kommer til å fortsette med i årene som kommer.

- Det som blir vist på Cyan er et mindre sammensatt utvalg av bilder fra USA, Ukraina og Holmenkollen World Cup. De kobles med temaet som springer ut fra en ide om USA. Hver del er gjort selvstendig og uavhengig av hverandre, men jeg ønsket å sette prosjektene sammen og trekke paralleller mellom de.

- I tillegg skal jeg legge frem to bøker, "Mitt liv med Saab" som var mitt avgangsprosjekt på Bilder Nordic og kladden til "Ut en tur" som jeg lagde i 2014/15 i et program som heter Pagina, ledet av Hans-Olav Forsang.

Øvergaard tenker at det å stille ut prosjekter som fremdeles er under arbeid, er en fin måte å inkludere mennesker rundt seg, både kjente og ukjente i sitt arbeid.

- Jeg ser på det litt som en Facebook-oppdatering, bare i virkeligheten og med større innsats. Jeg tenker også at en utstilling er mer inkluderende, og de som virkelig interesserer seg kan velge å ta turen.

- En annen grunn er at dette er prosjekter som ville stått hver for seg ved en ferdiggjøring. Å koble sammen prosjekter på tvers er en bevisstgjøring ovenfor meg selv og gir meg en pekepinn på hvilken retning jeg tar tematisk.

Simen Øvergaard Photography

Vernissage fredag 28. august kl. 18 - 23
Åpent lørdag 29. og søndag 30. august kl. 12-18
Cyan galleri i Oslo
Simen Øvergaard -
Simen Øvergaard
Simen Øvergaard -
Simen Øvergaard
Simen Øvergaard -
Simen Øvergaard
Simen Øvergaard -
Simen Øvergaard

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu