DOK: 15 - heftige navn til Fredrikstad

Denne uken går pressefotografenes dokumentarfestival av stabelen i Fredrikstad.
Torsdag til lørdag skjer det. I Fredrikstad. Arrangørene har samlet sammen noen av de fremste navnene innen fotojournalistikk. Blandet sammen med utstilling, boklansering, diskusjoner og seminarer, har arrangørene snekret sammen et interessant og spennende program.

Torsdag lanserer avgangskullet på fotojournalistutdanningen sin utstilling og bok fra Kina. 24 bilder fra 24 studenter. Diana Markosian presenterer sitt prosjekt «Inventing my father» hvor hun utforsker forholdet til faren som var fraværende gjennom store deler av oppveksten hennes. Moren klippet ut alle bildene av faren i familiens album for å forsøke å glemme. Hullene i familiebildene forblir et tomrom i Diana. I voksen alder reiser hun til Armenia for å forsøke å finne og forstå faren som har blitt en fremmed for henne.

Mads Nissen vant World Press Photo tidligere i år, den gjeveste prisen innen fotojournalistikk. Han skal fortelle om historien bak bildet: et bilde som viser et intimt øyeblikk av det homoseksuelle paret Jon og Alex.

Fredagen blir det fagdag i regi av fotojournalistutdanningen, Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Tema er om norske medier er for feige til å publisere støtende bilder. På programmet er blant masse annet en presentasjon av Niclas Hammarström. Han var sammen med reporter Mattias Carlsson i Aftonbladet først på Utøya, og skal gå gjennom hvordan de jobbet på Utøya.

På lørdagen er det fagseminar
om hvordan man skriver gode prosjektsøknader, hvordan ta betalt som frilanser og lydkurs for foto- og videojournalister. På kvelden kan man stifte nærmere bekjentskap med Magnum-fotograf Moises Saman og portrettfotografen Michal Chelbin.

Sjekk ut fullt program her
Mads Nissen -
Mads Nissen
Michal Chelbin -
Michal Chelbin

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu