Limbo – identiteter i endring

Avgangselevene ved Bilder Nordic School of Photography har utforsket identiteter i endring i sin avgangsutstilling.
– Skillet mellom fattig og rik er større enn noen gang, samtidig som gjennomsnittsinntekten i Norge nesten har doblet seg siden 1990. De siste tiårene har bruk av antidepressiva blant unge økt med 50 prosent, og selv om Norge blir sett på som et av verdens mest likestilte land, blir vi kritisert av Amnesty International for vår behandling av transpersoner, skriver avgangselevene i en pressemelding når de beskriver utgangspunktet for utstillingen.

Leder for utstillingen, Camilla Longva, forteller til foto.no at de valgte å utforske identitet fordi vi i dagens samfunn opplever at det diskuteres stadig mer rundt hva den norske identiteten er for noe.

– Underveis har vi også lært mye om identitet, både ved å se hvor stor variasjon det har vært mellom prosjektene som har blitt skapt, og ved å lære om de spesifikke prosjektene. Fotografi er alltid en læringsprosess, en utforskning, og dette er et utrolig interessant tema å utforske, spesielt i samarbeid med 43 andre mennesker med sine unike ideer og verdier, forteller hun.

Avgangsklassen ved Bilder Nordic består av 44 fotografer med forskjellige fotografiske tilnærminger og bakgrunner. Arbeidene strekker seg fra dokumentarisk og konseptuelt fotografi, til kortfilmer og installasjoner. Prosjektet er studentdrevet, men har blitt kvalitetssikret og veiledet av anerkjente norske og internasjonale fotografer og redaktører.

– Vi begynte før jul i en liten gruppe som forsøkte å finne frem til en tematikk vi kunne ta for oss. Da vi hadde funnet et par interessante alternativer, presenterte vi dem for resten av kullet, som også kunne danne grupper med nye temaer. Etter dette hadde vi en demokratisk prosess som endte i dagens tematikk.

Underveis i prosjektet har elevene hentet inn flere personer som har holdt inspirasjonsforedrag.

– Vi fikk blant annet Astrid Sehl fra Utenriksdepartementet, som snakket om Norge i forhold til resten av verden, Luca Espseth fra LLH som snakket om hvordan det er å være transperson i Norge i dag, den katolske munken bror Haavard Simon, og Lisa Cooper fra The Leadership Foundation som snakket om integrering.

Veiledere på prosjektet har vært Ben McPherson, Nicolas McLean, Marcus Bleasdale, Cheryl Newman, Anne Braybon, Isidor Åstrøm, Linda Engelberth og Chris Harrison.

'Limbo – Identities in transition' har vernissage torsdag 19. mars klokken 19.00, Lille Grensen 7 i Oslo. Utstillingen henger til 26. mars.

Limbo project

Videoen som Vilde Borse har laget som sitt bidrag:

Marthe Amundsen -
Marthe Amundsen
Bendik Johan Follesø -
Bendik Johan Follesø
Cecilie Riis Kjeldsen -
Cecilie Riis Kjeldsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu