Festivaleventyr i Lofoten

Neste uke er det duket for nok en utgave av Lofoten Internasjonale Fotofestival. Kabelvåg er stedet hvor det meste skjer.
Atter en gang er det et interessant og spennende program arrangørene av Lofoten Internasjonale Fotofestival (LIFF) har snekret sammen.

- Årets utgave av LIFF er både mer kompakt og mer innholdsrik enn foregående år. En rekke internasjonale fotoprofiler kommer til festivalen for å presentere sine beste arbeider, forteller festivalsjef John Stenersen.

Stenersen er en av frontfigurene bak festivalen som ble arrangert første gang i 2013. Den gang var ambisjonen å skape en årlig festival med fokus på nordområdene som holder høyt faglig nivå innen et bredt spekter av fotografi. Og ikke minst en festival som blir lagt merke til både i Norge og i utlandet. Gradvis kan man si at LIFF er på vei mot sitt mål satt for noen år siden. De jobber i det små, de tar små skritt, men kan definitivt tilby en festival i spektakulære omgivelser. Og de tiltrekker seg spennende fotografer.

Fra Island kommer norgesvennen Ragnar Axelsson på besøk, best kjent under navnet RAX. Han har i en årrekke arbeidet i Arktis, og gjennom sine bilder gitt klimaendringene et menneskelig ansikt. På LIFF vil han blant annet presentere sitt pågående prosjekt på Grønland.

Justin Jin fra Hong Kong er en prisbelønnet fotojournalist med dyptpløyende fotoreportasjer fra steder som Sibir og Kina. Under LIFF kan deltagerne få innblikk i et spennende og ikke minst gnistrende visuelt billedspråk.

Av andre fotografer som står på programmet er Damian Heinisch, Audun Rikardsen, Trond Kjetil Holst, Rune Johansen, Knut Bry og Helge Skodvin.

Lofoten Internasjonale Fotofestival går av stabelen 11-14. mars. Hovedbasen for festivalen er Kabelvåg.

Lofoten Internasjonale Fotofestival
© Justin Jin -
© Justin Jin
© Justin Jin -
© Justin Jin
© Ragnar Axelsson -
© Ragnar Axelsson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu