Et steg i riktig retning

Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo har enstemmig gått inn for at det opprettes et nasjonalt fotografihus i hovedstaden.
- Dette er fantastisk. Jeg er veldig glad for at hele det politiske Oslo støtter tanken og faktisk vil arbeide for at vi får opprettet et nasjonalt fotografihus i Oslo, sier prosjekt/kunstnerisk leder i Fotografihuset AS, Anne Lise Flavik, i en pressemelding.

I vedtaket heter det at "Bystyret ber byrådet om å ta initiativ til å opprette en dialog med staten om etablering av Fotografiets hus i Oslo. Dette bør skje i samarbeid med fagmiljøene".

- Kultur- og utdanningskomite ser på dette initiativet som interessesant og som et ledd i utviklingen av byens aktivitetstilbud og kulturarenaer. Den mener et slikt senter vil kunne bidra til å styrke og formidle fotografiets posisjon og rolle i samfunnet, og at en slik nasjonal institusjon vil kunne bidra til utvikling av kvalitet og mangfold i Oslo som kulturby, skriver Fotografihuset AS i pressemeldingen. - Komiteen mener også at fotografiet som kunstform fortjener å bli løftet og at det kan gjøres blant annet ved å bidra til etablering av Fotografiets hus i Oslo.

Et mål med et fremtidig fotografihus er at det skal sikre formidling forankret i høy foto-og kunstfaglig kompetanse.

- Oppdraget er å vise de store nasjonale og internasjonale fotografene og de nye navnene. Det handler om utstillinger og opplevelser som viser fotografiet som historieforteller og kulturformidler på en innsiktsfull og nyskapende måte til et bredt publikum. Vi trenger alle gode krefter med på laget for å få dette til. Vedtaket i Kultur- og utdanningskomiteen er en milepæl i dette arbeidet, sier Flavik.

Fotografihuset AS er etablert
Rune Braathen/CF Wesenberg/Kolonihaven Studio/runARK 3D -
Rune Braathen/CF Wesenberg/Kolonihaven Studio/runARK 3D
Illustrasjonsfoto over et av mange aktuelle steder Fotografihuset kan ligge.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu