DokFoto med sterkt program

Dokfoto sparker i gang det norske festivalåret i 2015.
Terje Bringedal har i en årrekke arrangert fotofestivaler med sterkt fotografi og til stor inspirasjon. Nå nærmer det seg årets utgave av Dokfoto. Der har han nok en gang samlet fotografer som er av de fremste innen dokumentarfotografiet. De seks fotografene som inntar Litteraturhuset i Oslo 6-7. februar er Eugene Richards, Laura El-Tantawy, Tanya Habjouoa, Sim Chi Yin, Harald Henden og Espen Rasmussen.

Eugene Richards er den mest kjente av fotografene som står på programmet. Etter at han studerte fotografi med Minor White som lærer har Richards har gitt ut en rekke bøker. Etter utgivelsen av hans to første bøker, The Arkansas Delta og Dorchester Days, begynte Richards å arbeide som frilansfotograf. Han har utforsket ulike temaer som blant annet den amerikanske familien, narkotikaavhengighet, AIDS, overgrep, aldring og død.

Et av hans aller sterkeste prosjekter er 'Exploding into life' som følger hans første kone Dorothea Lynchs kamp mot brystkreft. På Dokfoto presenterer Richards sin nye bok 'Red Ball of a Sun Slipping Down'. Uken etter festivalen, fra 9-11. februar, er det også mulighet til å få med seg en ekslusiv workshop med Richards.
Eugene Richards

Dokfoto 2015 går av stabelen 6-7. februar.
Mer info og billettsalg

Sjekk ut de andre fotografene på disse linkene:
Harald Henden
Espen Rasmussen
Sim Chi Yin
Tanya Habjouoa
Laura El-Tantawy
Harald Henden -
Harald Henden
Eugene Richards -
Eugene Richards
Eugene Richards -
Eugene Richards

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu