En uke igjen!!

Siste runden av Fotografen 2014 er inne i sin siste innleveringsuke. Temaet er selvportrett.
Fotografen 2014 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Andy Warhol har gjort det! Edward Munch har gjort det! Picasso har gjort det! Noen fotografer har gjort sin karriere på bare det! Vi snakker om det udødelige selvportrettet. Noen hevder at man ikke kan være en god fotograf uten å ta selvportretter. Vi er ikke så bombastiske - men vi inviterer deg likevel til å kaste deg ut i det og gjøre din versjon av deg selv foran kamera! Et selvportrett kan være så mye - hva du velger å la beskrive deg, er helt opp til deg. Vi ser etter det kreative, stemningsfulle, humoristiske, alvorlige, rare, fine, vakre, - og vi gleder oss til å se DEG!

Teksten ovenfor er rundebeskrivelsen for denne runden. Med andre ord er det deg selv det handler om denne gangen. Og å være kreativ. Gi oss gjerne noe som overrasker, og som viser noe av deg.

I juryen denne runden har vi fått på plass Cig Harvey, Claire Rosen og Elisabeth N Aanes. Alle sammen tilknyttet NORDphotography.

- Jeg ser etter bilder som oppleves ærlige, som har sjel og ikke virker for oppstilte. Selvportretter er jo oppstilte konstruerte bilder i utgangspunktet, men det jeg mener er at bilde må være troverdig. Godt lys og komposisjon er altid viktig, forteller Cig Harvey om hva hun kommer til å se etter når hun skal juryere denne runden.

Claire Rosen vil se etter en unik vinkling med personlig finesse.

- En transformerende og autentisk stemme, poengterer hun.

Elisabeth N Aanes, NORDphotography gründer,
mener at selvportretter som regel treffer best når fotografen har vært dønn ærlig, og kameraet er brukt som en portal inn til det indre i oss, der traumer, glede, sårbarhet, styrke og vår råhet ligger bevart.

- Alle tar vi på oss en fasade i møte med andre mennesker. Selvportrettet - de virkelig gode - viser oss uten denne beskyttelsen. Et selvportrett trenger nødvendigvis ikke være et bilde av et menneske, det kan favne alt, forteller Aanes.

Både Cig Harvey og Claire Rosen skal holde workshop for NORDphotography i 2015. Claire Rosen på SAGA 2-7. juni. Cig Harvey i Maine USA 13-19. september

NORDphotography

Frist 1. desember
Fotografen 2014 går over seks runder i hele 2014. Sjette runde av konkurransen er nå åpnet for innsending. Fristen for å delta er 1. desember ved midnatt.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu