Juryen er klar

Ole Jørgen Liodden, Christian Houge og Anne Lise Flavik utgjør den slagkraftige juryen i landskapsrunden i Fotografen 2014.
Fotografen 2014 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Landskapsrunden er godt i gang, men det er fremdeles rundt 2 uker til innleveringsfristen går ut. Nå er juryen endelig på plass. Med oss har vi Ole Jørgen Liodden, Christian Houge og Anne Lise Flavik.

Anne Lise Flavik er fotograf og tidligere leder for Nordic Light. Hun var med å starte festivalen, og har vært en av de viktigste personene i å bygge den opp til det den er i dag. Om å juryere landskapsrunden tenker Flavik følgende:

- Et landskapsfotografi er så mye. Urban natur eller fjell, skog, vidde.
Jeg ser etter komposisjon som har elementene av gjentakelser, både av farge og form, som har harmoni selv om det er mange elementer med, og god bruk av ytterkanter. Altså et bevisst valg av hvor yttergrensene går. Hvis fotografen i tillegg klarer det kunststykket å rydde opp i bildet, fjerne det overflødige, være bevisst på hvilket lys som velges og samtidig ha noe på hjertet som berører meg, blir jeg i godt humør.

Christian Houge er en norsk fotokunstner som oftere har vært å se på den internasjonale scenen enn i Norge. En gjennomgående tematikk i kunstnerskapet er forholdet mellom natur og kultur. For tiden er Houge aktuell med utstilling på Galleri Fineart i Oslo.

- Landskap kan være alt fra industri til den nakne kroppen. Jeg blir selv inspirert av abstrakte landskap hvor jeg blir tvunget til å fylle inn det som ikke er tydelig med mine egne assosiasjoner og referanser. Tadisjonelt landskap vekker min oppmerksomhet når det for eksempel ligger en skjørhet i noe stort. Komposisjon er, som alltid, et nøkkelelement.

Ole Jørgen Liodden er Japan Photo-ambassadør og en av våre mest anerkjente naturfotografer. Han er i tillegg ekspedisjonsleder, fotoguide og grunnlegger av WildPhoto Travel.

- Ved min vurdering av bilder ser jeg etter det litt uventede og ekstraordinære i bildene, i tillegg til en gjennomtenkt komposisjon og godt "fotograf-håndverk", forteller han.

Frist 15. oktober
Fotografen 2014 går over seks runder i hele 2014. Femte runde av konkurransen er nå åpnet for innsending. Fristen for å delta er 15. oktober ved midnatt.

Fotografen 2014 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no. Bli medlem her

Les mer om konkurransen og delta her

Rundebeskrivelse landskap:
Noen hevder at landskapet vi vokser opp med, påvirker vår personlighet. Påvirker det også måten vi ser og opplever landskapet rundt oss på? Landskap kan være naturlig, det kan være fjord og fjell, men det kan også være menneskeskapt i form av for eksempel industri- og bylandskap. Hva er et landskap for deg? Og hvordan vil du ta bilder som forteller din historie om landskap som betyr noe spesielt for deg?
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu