Joyce Tenneson i Norge

Den legendariske fotografen Joyce Tenneson besøker SAGA Senter for Fotografi.
Nord Photography og SAGA Senter for Fotografi på Inderøy har vokst frem som en av de viktigste arenaene for fotografisk utvikling og påfyll i Norge. Sentralt i utviklingen og damen bak ideen er Joyce Tenneson. Ideen fikk hun i 2008.

- Ifølge Tenneson selv hadde hun hatt en åpenbaring i løpet av en natt. Den var at jeg skulle starte et firma som arrangerte fotoworkshoper for det skandinaviske markedet, forteller gründer og eier Elisabeth Nordeng Aanes. – Jeg skulle arrangere workshoper med noen av bransjens aller beste. Tenneson skulle gi sitt godkjent-stempel for å garantere høy kvalitet på undervisningen.

Den gang var Aanes’ kommentar: ”Are you crazy?” Men det var ikke Tenneson. Og hun visste meget godt hvem hun utfordret. I 2010 ble NORDphotography etablert. I 2012 åpner SAGA Senter for Fotografi i et gammelt og renovert sagbruk på Inderøy i Nord-Trøndelag. Senteret fremstår i dag som et moderne kreativt senter med klasserom, galleri, overnattingsmuligheter og servering. Fotografiet er hovedfokuset.

Hele veien under utviklingen har Tenneson spilt en sentral rolle. Og uten henne kunne heller ikke Aanes ha skiltet med kjente fotografer som for eksempel Amy Arbus, Cig Harvey, Jill Enfield og Eddie Soloway.

En rekke norske fotografer har opp gjennom årene vært på workshoper med Joyce Tenneson. For mange har disse vært det som skal til for å ta et stort steg videre, gjennom for eksempel å starte eget fotostudio, hatt egne utstillinger, blitt kuratorer på den skandinaviske fotoscenen og kursholdere. Hun har plantet en rekke frø som har vokst seg til modne frukter.

Denne uken besøker Tenneson SAGA Senter for Fotografi for aller første gang. I helgen holder hun en workshop som er utsolgt. Men i morgen (torsdag 11. september) holder hun et foredrag om sitt eget liv – i fotografiets tegn. Ja, og etter det går turen videre til Sverige hvor hennes fotografier skal vises på Fotografiska i Stockholm.

Info om Tennesons foredrag
Nord Photography
Joyce Tenneson -
Joyce Tenneson
SAGA Inderøy -
SAGA Inderøy

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu