Fotomaraton i Oslo

Førstkommende lørdag er det duket for nok et fotomaraton i Oslo.
For femte gang går Oslo Fotomaraton av stabelen i Tigerstaden. Tidligere har opplegget hvert 12 bilder på 12 timer. I år blir det en ny vri: 9 bilder på 9 timer. Men i år er det ikke snakk om enkeltbilder. Deltagerne må levere tre serier på tre bilder. Hver bildeserie skal tas med utgangspunkt i et overordnet tema, som man får utlevert på maratonets sjekkpunkter.

En viktig del av arrangementet er å utfordre deltagerne fotografisk og kreativt. Med serier, er det ikke tvil om at de kommer til å klare det. Fotografene blir tvunget til å tenke på en annen måte enn mange vanligvis gjør.

- Å lage en bildeserie krever at du tenker på en annen måte enn når du tar enkeltbilder. Serien må ha en fellesnevner, altså et visuelt uttrykk som binder bildene sammen, samtidig som den forteller en historie. Dette er en krevende øvelse, men vi har stor tro på årets vri og gleder oss stort til å se hva maratonistene leverer inn lørdag kveld, sier Abusdal, en av arrangørene.

Anders B. Bisgaard i Oslo Fotomaraton forteller at arrangementet er åpent for alt fra amatører til mer drevne fotografer.

- Noen vier seg fullt og helt til fotograferingen og tolkningen av temaene, mens det for mange er det sosiale og det å bli bedre kjent i sin egen by som er det viktigste. I år byr vi i tillegg på en matbit og litt godt å drikke når maratonet er gjennomført. Så alt ligger til rette for en givende og morsom dag i hovedstadens gater, sier han.

Oslo Fotomaraton ble arrangert første gang i august 2010, og har siden den gang årlig samlet mellom 100 og 150 deltakere til en uhøytidelig fotokonkurranse i hovedstaden. Alle bildene fra maratonet blir i løpet av høsten utstilt i Galleri Cyan.

Fotomaratontradisjonen startet i Madrid
i 1985 og arrangeres i dag i byer som København, Wien og Berlin. Blant de siste bytilskuddene er Nairobi i Kenya og Tbilisi i Georgia.

Oslo Fotomaraton samarbeider med et bistandsprosjekt i Colombia, hvor internfordrevne flyktninger får mulighet til å lære foto som fag på skolen. Deler av deltakeravgiften går til dette prosjektet.

Mer info

Kilde: pressemelding
Gry Cecilie Spro - Sigøynerportrett
Sigøynerportrett
Gry Cecilie Spro
Andreplass enkeltbilde 2013
Annelin Birkeland -
Annelin Birkeland
Andreplass bildeserie 2013
Line Engelstad -
Line Engelstad
Tredjeplass bildeserie 2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Hermod O.
....ultra opplysninger - men etterlyser , som Carsten ett startsted.......(har lest og lest og ....men finner itj noko.....

Mvh
Hermod
22.8.2014
Carsten W.
Fint. Men hvor begynner det? Kan det hende at de har glemt å nevne startstedet?)
22.8.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu