Analogt fototreff i Larvik

I hele 10 dager er Larvik et lite eldorado for dem som har en interesse for filmbasert fotografering.
Fredag 25. juli til og med søndag 3. august er datoene. Gjengen på det analoge fototreffet i Larvik er allerede godt i gang med andre ord. Treffet er en sosial møteplass for fotografer og andre med interesse for tradisjonell filmbasert fotografering, og ikke minst utstyr. Morten Kolve, en av arrangørene, forteller at deltagerne spenner fra utøvende profesjonelle fotografer, via ivrige amatører til de nysgjerrige som lurer på om det fremdeles er mulig å få tak i film til å bruke i familiens gamle kameraer.

- Her er det plass for alle nivåer og aldersgrupper som har nysgjerrighet for analog fotografering, forteller Kolve.

På fototreffet er det garantert mye digg analogt utstyr man kan se på og ikke minst prøve. Man kan få hjelp og veiledning med tekniske utfordringer, oppdatert informasjon om hvor kjemi, film og papir kan skaffes.

- Hvem har for eksempel ikke drømt om å ha en Leica med et godt objektiv? På fototreffet kan man få se mange forskjellige Leica-modeller, få gode råd og veiledning, kanskje prøve ett med film og få fremkalt filmen senere på dagen. Det samme gjelder ulike mellom- og storformatsystemer. I år som i fjor blir det også mulighet for å se på og prøve våtplate kollodion-fotografering.

En vanlig dag på fototreffet starter gjerne med en sen frokost rundt klokken 10.

- Da kommer gjerne morgenfuglene som var ute i det første morgenlyset, og utover mot kl 12, da har gjerne også de som var i mørkerommet til det lysnet av dag våknet. Dagen planlegges løst, hvor noen gjerne drar ut på fotosafari. Bøkeskogen er en klassiker, det samme er Vestfolds myke svaberg. Andre vil kanskje fremkalle film, arbeide i mørkerommet, få noe demonstrert eller prøve et kamera. Og så har vi de som bare vil fortsette med kaffe og flere fotoskrøner.

Tidlig på kvelden er det felles middag med oppsummering av dagens aktiviteter og utflukter, samt planlegging av neste dag.

- Etter middagen går noen rett i mørkerommet, mens andre trekker ut på den store uteplassen i tredje etasje for å fortsette fotopraten ut i de små timer.

Ideen til fototreffene er det primus motor i Larvik Fotoklubb, Johannes Barth-Nilsen, som står for. Fotoklubben disponerer store og flotte lokaler på en av byens skoler. Klubben har stort mørkerom med åtte operative forstørrere fra 35mm og opp til 13x18cm negativer. Med ni analoge fototreff i bagasjen, satser arrangørene fremdeles på et inkluderende treff uten et alt for strengt program.

Det nærmeste man kommer et program,
er derimot to workshoper i klassisk mørkeromsarbeid med anerkjente Mike Crawford.

- Workshopene omfatter alt fra vurdering av negativ, toneskala, valg av gradering, multigrade, splitgrade printing, dodge&burn og ulike tonere. Selv om innholdet spenner vidt, så passer de fint for helt ferske og de som er mer erfarne i mørkerommet. Det vil bli satt av god tid til arbeid med egne negativer og veiledning av den enkelte deltager.

Det ryktes at det fremdeles er ledige plasser til den siste av de to workshopene.

Og er dette noe du vurderer å være med på? Ja, da er den gledelige nyheten at dette er helt gratis om man ikke skal være med på workshopene. Rimelig overnatting er det mulig å få på skolen hvor treffet holdes. Og med rimelig overnatting snakker vi kroner 50 per natt. Mat serveres til selvkost.

Og sånn helt til sist, en beskjed fra Morten Kolve:

- Det er kanskje verdt å skyte inn her at de fleste av oss ikke på noen måte har noe imot digital fotografering, men vi lar analog og sølvbasert fotografering være i fokus under treffet.

For mer info kontakt Morten Kolve:
Tlf: 976 82 890
Email: morten (på) kolve.org
Ønsker du info om arrangementet kan Morten Kolve kontaktes på tlf: 976 82 890
Morten Kolve - Tidligere fototreff i Larvik: f.v. Øyvind Dahle og Trond Båshus ser på noe av det det medbragte fotoutstyret
Tidligere fototreff i Larvik: f.v. Øyvind Dahle og Trond Båshus ser på noe av det det medbragte fotoutstyret
Morten Kolve
Johannes Barth-Nilsen - Fra tidligere fototreff: Odd Magne Ulvund vurder mattskiver
Fra tidligere fototreff: Odd Magne Ulvund vurder mattskiver
Johannes Barth-Nilsen
Johannes Barth-Nilsen - Fra tidligere fototreff: Øyvind Dahle med flere ser på Mike Crawford sine referanse print fra tidligere workshop
Fra tidligere fototreff: Øyvind Dahle med flere ser på Mike Crawford sine referanse print fra tidligere workshop
Johannes Barth-Nilsen
Jonny Taulen - Fra tidligere fototreff: Fotosafari i Bøkeskogen
Fra tidligere fototreff: Fotosafari i Bøkeskogen
Jonny Taulen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
kenneth k.
Hei, høres spennende ut.
Men jeg kan ikke se at det er nevn noe om hvor dette fåregå..... Adresse er bra.

MVH
Kenneth
2.8.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu