Nordic Dummy Award 2014

Har du en upublisert fotobokdummy kan du konkurrere om å få den gitt ut på det anerkjente forlaget Kehrer
Fotoboken er for meg kanskje den aller beste måten å oppleve fotografi på. Nesten hver eneste dag finner jeg veien til bokhyllen min, plukker frem en fotobok, og lar meg lede inn i et lite univers. Når jeg har bladd meg ferdig, for denne gang, tar boken turen tilbake i bokhyllen. Der står den, i motsetning til en utstilling, så lenge jeg vil og helt til jeg vil oppdage mer av akkurat den fotografen og det han eller hun vil formidle. Hver side og hvert fotografi i boken er noe håndfast. Jeg kan ta på det og føle det. I skarp motsetning til det flyktige og hurtige bombardementet av bilder jeg møter elektronisk. Når jeg tar frem en fotobok er jeg som regel i en helt annen modus enn når jeg ser bilder på nett. Da er det en god stol, en kaffekopp og fordypning. Det er et visuelt avbrekk og en opplevelse jeg aldri kan være foruten.

Som fotograf er også fotoboken et av mine mål. Jeg har ikke kommet der helt ennå, men jeg har noen prosjekter jeg har jobbet med noen år som jeg satser på skal materialisere seg mellom to permer. Hjelp på veien er noe av det aller viktigste i en slik prosess. Og resultatet bør være profesjonelt.

Er du en av dem som har kommet langt i en slik prosess, har du nå mulighet til å få proff hjelp gjennom konkurransen Nordic Dummy Award. Vinneren får gitt ut boken sin på det anerkjente forlaget Kehrer.

Nordic Dummy Award er initiert av Fotogalleriet og Forbundet Frie Fotografer og finner sted hvert år i forbindelse med Fotobokfestival Oslo. Kunstnere med tilknytning til de nordiske landene kan sende inn en upublisert fotobok (dummy) til vurdering av en jury. Juryen nominerer utvalgte kandidater og en vinner.

Vinneren vil få samarbeide med grafisk designer Henrik Haugan / Snøhetta og utgi boken på Kehrer Verlag. Lanseringen av den ferdige fotoboken vil finne sted under Fotobokfestival Oslo 2015.

De nominerte kandidatene
samt vinnerboken fra årets Nordic Dummy Award stilles ut under Fotobokfestival Oslo i september 2014. Vinneren annonseres 11. september.

Juryen består av Morten Andersen (fotograf, Oslo), Anna Eriksson (Art & Theory Publications, Sverige), Henrik Haugan (grafisk designer, Snøhetta, Oslo), Heli Rekula (billedkunstner og Professor i fotografi, Kunsthøgskolen i Bergen) og Dieter Neubert (Direktør, Fotobookfestival, Kassel).

Frist for å delta i konkurransen er 6. august.

Mer informasjon

Frank Hesjedal - Et lite kvadrat i bokhyllen min
Et lite kvadrat i bokhyllen min
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu