Vinneren av 'Arkitektur' kåret

Cecilie Bannow til topps i tredjerunden av Fotografen 2014.
En jury bestående av Ingerid Helsing Almaas, Dimitri Koutsomytis og Arne B. Langleite har kåret Cecilie Bannows bilde av Grønneviksøren studentboliger til vinner av arkitekturrunden i Fotografen 2014. Juryen begrunner valget slik:

"Bildet er vakkert og innholdsrikt. Ved første øyekast ser det flatt ut, men etterhvert ser du mer dybde. Det er veldig detaljert, og foregår mye innover i flaten. Dette er et bilde du får lyst til å se på mer enn en gang."

- Et knallgøy prosjekt å få fotografere
Bildet av de noe uvanlige studentboligene ble tatt i fjor høst på oppdrag for Studentskipnaden i Bergen (SiB). Boligene er tegnet av 3RW Arkitekter.

- Grønneviksøren er et fascinerende prosjekt. 704 moduler er satt sammen og blitt til fargerike, praktiske og rimelige boliger for 750 studenter. Komplekset er enormt fargerikt, med mange detaljer, kontraster i materialer og spennende linjer og vinkler over alt. Det var et knallgøy prosjekt å få fotografere. Jeg er per i dag i gang med å ta flere bilder av prosjektet for arkitektene bak vidunderet, forteller Bannow, som kjøpte sitt første kamera i 2010, er selvlært og har frilanset som fotograf siden 2013.

Akkurat dette bildet sendte hun inn på oppfordring fra en venn, som mente at det passet godt inn i denne runden.

- Jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilket bilde jeg skulle sende inn, men valgte å stole på ham, og det er jeg glad for!

- Det jeg liker med bildet er at det viser noe av dynamikken mellom beboere og bygget. Man ser at her skjer det ting, syklene har blitt med oppover i etasjene og fått sin naturlige parkeringsplass langs rekkverket, studiebøker står stablet i vinduene. Her er mye å kikke på i et bittelite utsnitt av to store bygg. Samtidig er bildet strippet for faktisk liv, linjene er stramme og det hele er på en måte litt abstrakt.

Savner kontekst og liv
121 bilder ble sendt inn til denne runden og 38 av disse gikk videre til endelig juryering. Tross variasjon i motiver og uttrykk blant de innsendte bildene, var det allikevel noen ting som gikk igjen. Blant annet kommenterte juryen at flere av bildene kunne ha blitt bedre dersom de var tatt mer på avstand.

- Ta et skritt tilbake, få med mer kontekst, sammenheng og litt luft rundt, tipser Langleite.

Helsing Almaas kunne ønsket seg flere mennesker i bildene.

- Jeg savner at arkitekturen har liv, for eksempel at det er mennesker som gjør noe, som tar arkitekturen i bruk, sier hun, men mener at man virkelig må kjenne arkitekturen og hvordan den fungerer for å få til dette.

Koutsomytis har en oppfordring til deltakerne:

- Jobb, jobb, jobb!

Premier og neste runde
Cecilie Bannow får 12 poeng å ta med seg videre i konkurransen og et gavekort på bildeprodukter fra Japan Photo på 5000 kroner. Åsmund Kristoffer Lahaug kom på andreplass med et bilde av Holtet pizza og kebabhus og får 10 poeng og et gavekort på bildeprodukter hos Japan Photo på 3000 kroner.

Fotografen 2014 går over seks runder i hele år, med forskjellig tema hver gang. I neste runde er temaet sport, og innsendingen åpner 1. august. Mer informasjon om konkurransen her

Vi gratulerer så mye til vinnerene!

Trykk på 'vinnerbildene'-tab'en på toppen for å se vinnerbildene.
Nedenfor finner du link til alle vinnerfotografene.

Cecilie Bannow - Grønneviksøren Studentboliger
Grønneviksøren Studentboliger
Cecilie Bannow
1. plass (12 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Arkitektur". Juryen sier: Bildet er vakkert og innholdsrikt. Ved første øyekast ser det flatt ut, men etterhvert ser du mer dybde. Det er veldig detaljert, og foregår mye innover i flaten. Dette er et bilde du får lyst til å se på mer enn en gang.
Åsmund Kristoffer Lahaug - Holtet pizza og kebabhus 15.11.13 (gjentagelser)
Holtet pizza og kebabhus 15.11.13 (gjentagelser)
Åsmund Kristoffer Lahaug
2. plass (10 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Arkitektur". Juryen sier: Bilder som dette, av urbane tilfeldige situasjoner, viser noe ved arkitekturen som man ikke fokuserer på så ofte. Lyset er noe uheldig og det kunne vært en anelse strammere, men det er mye linjer og flater i dette bildet som funker.
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Juryen i gang, fra venstre Arne B. Langleite, Ingerid Helsing Almaas og Dimitri Koutsomytis

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu