Lomography med eget øyeblikkskamera

Lomo'Instant er det første egenproduserte øyeblikkskameraet fra Lomography, finansiert via crowdfunding-plattformen Kickstarter.
Helt analogt
"Lomography" er ikke en vanlig kameraprodusent, men først og fremst en samling entusiaster som fotograferer analogt. Utgangspunktet var to studenter i Wien som kom over et russiskprodusert Lomo Kompakt Automat i 1990, og som siden har latt seg fascinere av dype, overmettede farger, tvilsom optisk kvalitet og en karakteristisk vignettering. Venner og kjente som så bildene, ville også ha et Lomo LC-A, og dette var begynnelsen på et fotografisk prosjekt som utviklet seg til Lomography.

Øyeblikkskamera
24 år senere har altså Lomography lansert Lomo'Instant, et kamera som tar øyeblikksbilder, omtrent som et klassisk Polaroid-kamera. Filmen som brukes er den samme som til Fuji Instax Mini (et kamera du også får kjøpt hos lomography.com), og det relativt kompakte kameraet er utstyrt med en fast vidvinkel. Denne kan utstyres med forsatser for fisheye- og portrettbilder.

I skrivende stund har Kickstarter-kampanjen 5448 bidragsytere og har hentet inn 677 000 amerikanske dollar. Kampanjen fortsetter til og med 27. juni, og de første kameraene, i hvitt eller svart, er allerede solgt for USD 69,- per stykk. I tillegg til flere interessante fargevalg, har kameraet tre opptaksmodi, nemlig auto-flash og manuell med eller uten blits. Kameraet byr på mulighet for multieksponering, fargefiltre og uendelig lukkertid for nattfotografering. Det har "totrinns" fokusering samt feste for stativ og snorutløser.

Mer fra Lomography
Lomography har likevel mye annet å by på, også hvis du vil gjenskape det spesielle uttrykket med andre kameraer. Du får blant annet objektiver for Canon og Nikon, til og med i skinnende blank messing, og et stort utvalg av film, både Lomographys egen og fra mer kjente produsenter.

Det er altså litt av hvert å velge mellom for deg som har lyst til å prøve noe helt annet enn den digitale fotohverdagen.

Pris og tilgjengelighet:
Lomo'Instant fås fra 69 USD og bestilles fra lomography.com


Lomography - Lomography Instant Camera
Lomography Instant Camera
Lomography
Et kamera de færreste har maken til

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Andreas N.
Høres spennende ut , har selv brukt Lomographi camera mest til gøy og morro
15.6.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu