TIPA-pris for bildebehandlingsprogram

DxO har målt og registrert rundt 18 000 kombinasjoner av kameraer og objektiver, og DxO ViewPoint 2 har fått TIPA-prisen for "Beste bildebehandlingsprogram".
Alle objektiver og kameraer har optiske feil og særegenheter i større eller mindre grad, uansett hvor dyre de er eller hvem det er som produserer dem. Ofte kan dette rettes opp i Lightroom, som inneholder korrigeringer for en del utstyr, men ingen slår DxO når det gjelder utvalget av innstillinger og forhåndsinnstillinger for korrigering av optiske feil.

Viewpoint 2.1.5 er den nyeste versjonen av den rimeligste, og nå altså prisbelønte programpakken fra DxO. Den inneholder data for nesten 700 nye objektiv-kamerakombinasjoner og kan korrigere optiske feil automatisk og med et enkelt tastetrykk. Oppdateringene gjelder også den dyrere programpakken DxO Optics Pro, som også korrigerer bilder fra blant annet Nokia Lumia 1020, med sine råfiler og 41 megapiksler.

Det er først og fremst snakk om
korrektur av perspektivfeil, men Viewpoint 2.1.5 kan også korrigere fisheyeforvrengninger og proporsjonsfeil. Veldig nyttig hvis du for eksempel har tatt et gruppebilde med vidvinkel og personene nær bildekantene er tykkere enn i virkeligheten. Forskjellen i forhold til de dyrere programmene består i antall funksjoner og muligheter, og i antall objektiv-kamerakombinasjoner som støttes. Viewpoint 2.1.5 fungerer som frittstående program og som programtillegg i Photoshop, Lightroom og Aperture.

Hvis utvalget av kontroller, knapper og spaker blir forvirrende stort, tilbyr DxO opplæring fra innføring til avanserte nivåer ved hjelp av tekst, video eller "webinarer" på nettet.

Les mer på http://www.dxo.com

Pris og tilgjengelighet:
Viewpoint 2.1.5 koster normalt 79 euro, men har en kampanjepris på 49 euro frem til 15. juni ved nedlasting fra dxo.com. DxO Optics Pro koster fra 149 til 299 euro, men også her er det kampanjepriser frem til 15. juni. Det er også mulig å laste ned tidsbegrensede prøveversjoner før du kjøper.


DxO -
DxO
DxO -
DxO
Korrigering av perspektivforvrengning …
DxO -
DxO
… og proporsjonsfeil

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu