Populær naturfotofestival

Første utgave av Norsk NaturfotoFestival var utsolgt allerede halvannen måned før åpning. Nå lover arrangørene ny festival til neste år.
- Jeg vil ikke høre snakk om at det ikke blir festival til neste år, sa ordfører Anne Kristine Linnestad under åpningen av Norsk NaturfotoFestival i Ski i går.

Festivalen, som arrangeres i år for aller første gang, har trukket fulle hus. Passene var utsolgt allerede halvannen måned før åpning.

- Det har gått over all forventning, forteller daglig leder Magnus Reneflot til foto.no og bekrefter at neste års festival allerede er under planlegging.

Han har jobbet med festivalen siden november 2012 og samlet kjente fotonavn fra både inn- og utland. Blant fotografene som viser sine arbeider under festivalen er Tim Flach, Vincent Munier og Pål Hermansen. Reneflot understreker imidlertid at det ikke er bare er rene naturfotografier som vises på festivalen. Også arbeider som grenser til dokumentarfoto og mer konseptuelle verk har fått plass.

Blant dem er svenske Peter Gerdehag, som er en av fotografene Reneflot selv ser frem til å få med seg. Gerdehag skal fortelle om dokumentarprosjektene "Hästmannen" og "Kokvinnorna", som begge handler om folk som lever og arbeider på gammelt vis, uten bruk av maskiner.

Varierte utstillinger
I tillegg til foredrag, vises det også en rekke utstillinger rundt i byen, blant dem Orsolya Haarbergs landskapsbilder, Oskar Puschmanns historiske tilbakeblikk på norske landskap og Markus Varesvuos fuglebilder. I tillegg vises vinnerbilder fra konkurransene NNPC og NM i Naturfoto. Av de mer utradisjonelle naturbildene som stilles ut, er Magne Klanns Piip-show, som han begynte med i 2001.

- Jeg bygget fuglekasser med menneskeinteriører, satte dem ut og ventet på at fugler skulle bosette seg der, forteller han til foto.no.

Resultatet ble en serie med bilder av fuglefamilier inne i det som kan se ut som vanlige stuer. For tiden streames en ny utgave av prosjektet direkte på nrk.no. Her har han, sammen Lars Aurtande, bygget en sjekkeplass for fugler, med interiøret til en kaffebar som bakgrunn. Målet er en bildebok som skal komme ut neste måned.

Fortsatt mulig å få billetter
Norsk Naturfotofestival 2014 arrangeres denne helga og er altså utsolgt. Fem minutter før hvert foredrag selges imidlertid eventuelle ledige plasser til oppmøtte interesserte. I tillegg er utstillinger og fotomessen åpne for alle.
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Ordfører Anne Kristine Linnestad åpnet festivalen
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Magnus Reneflot foran Rådhusteatret i Ski, der det hele foregår
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Magne Klann henger opp Piip-show

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu