Gull til dokumentar om gjengkriminalitet

Alma fra Guatemala var tidligere gjengmedlem i en av landets mest brutale gjenger. Nå har en webdokumentar om hennes skjebne vunnet gull på årets Visa Pour L´Image i Perpignan.
I Perpignan har webdokumentaren “Alma, a Tale of Violence”, av fotograf Miquel Dewever Plana og skribent Isabelle Fougère, vunnet den gjeveste prisen for beste fotojournalistiske webproduksjon 2013.

Den prisbelønte webdokumentaren portretterer Alma, et tidligere gjengmedlem i et av Guatemalas mest voldelige miljøer. Dokumentaren viser hvordan Alma, som i dag er rehabilitert og forsøker å leve et vanlig liv, fortsatt er sterkt preget og plaget av sin fortid, og blant annet lever med daglige mordstrusler fra sitt gamle gjengmiljø. Er det mulig å vende tilbake til et normalt liv etter å ha vært en del av en så nådeløs verden, og hva gjør at en vanlig ung jente ender opp som et voldelig, hensynsløst bandemedlem?

Portrettet er usminket, usentimentalt og brutalt. Det viser nådeløsheten og alle de eksistensielle paradoksene i forhold til kampen om liv og død som foregår i og mellom de kriminelle bandene. Webdokumentaren er en av årets store "snakkiser" på festivalen, og demonstrerer det multimediale fortellergrepets kraft.

Dewever Plana og Fougère mottar 8000 euro i premie for sin dokumentar. I tillegg til “Alma, A tale of Violence”, har webdokumentaren "La Duce Vita" av Cyril Bérard og Samuel Picas fått hedersomtale av juryen for årets webdokumentar.

Webdokumentaren om Alma kan du se her
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu