Latvia-serie fikk pris på Fotografiets dag

Terje Abusdal vant den juryerte utstillingen.
Etter en kraftig nedgang i antall besøkende på fjorårets arrangement, var årets utgave av Fotografiets dag tilbake på det arrangørene omtaler som normalt nivå. 1200 besøkende tok turen innom.

Årets festival hadde gjeninnført den store juryerte utstillingen, etter at den ble sterkt nedskalert under fjorårets arrangement. I år sendte 110 fotografer inn bidrag og femti stykker ble valgt ut til å delta.

Latvia-serie fikk førsteplass
En jury bestående av Arne B. Langleite fra Norsk fotohistorisk forening - Preus museums venner, Arthur Sand fra Institusjonsfotografenes forening, Thorstein Kleivdal fra Norsk Selskap for Fotografi, Birgitte Heneide fra Norske reklamefotografer, Kajsa Balto fra Forbundet frie fotografer og Ingrid Nilsson fra Preus museum ga Terje Abusdals serie "Bjørneslakteren" førsteprisen i årets juryerte utstilling.

- En uforutsigbar og humoristisk fortelling om menneskers liv og levnet. En serie uanstrengte fotografier der man oppdager nye ting hver gang man ser på dem. En fotograf med et eget bildespråk, et høyt innholds- og komposisjonsmessig nivå og en vilje til å formidle, uttaler juryen.

Tittelen er hentet fra Latvias nasjonalepos, historien om Lacplesis, som betyr nettopp "bjørneslakteren."

- Fotografiene er en reise inn i den baltiske kulturarv, et forsøk på å beskrive resultatene av en liten nasjons kamp for å gjenoppbygge sin identitet, forteller Abusdal.

Psykiatri og nonner
Milla Mikalsen fikk andreplassen for "Post 2", en serie med bilder fra en psykiatrisk institusjon, mens Hebe Camilla Wathne fikk tredjeplassen for serien "Lyden av lys".

Publikumsprisen gikk til Kjetil Skårdal Andersen for en serie om St. Josephsøstrene av Chambery som bor i et kloster på Grefsen i Oslo.
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Den juryerte utstillingen, Fotografiets dag 2013
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Festivalutstillingen
Terje Abusdal - Fra serien
Fra serien "Bjørneslakteren"
Terje Abusdal
Førsteplass juryert utstilling, Fotografiets dag 2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu