Matthias Olmeta i Oslo i kveld

Først for å portrettere barn. Så for å stille ut på pop up gallery på Bilder Nordic i Oslo.
I forrige uke satt fotograf Matthias Olmeta opp et portrettstudio på Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Barn mellom 5 og 12 ble invitert til å bli fotografert med den fotografiske teknikken ambrotypier. Olmeta bruker et stort belgkamera og pleksiglassplater som settes inn med et tynt lag kollodium og dyppes i en sølvnitratblanding før de settes i kamera.

- Platen eksponeres mens den fortsatt er våt, og eksponeringen er på 3-8 sekunder. Det er basert på den samme teknikken som for eksempel Sally Mann benytter til sine selvportretter. Matthias bruker en glassplate og sitter i praksis igjen med et negativ som når det sees mot en mørk bakgrunn fremstår som et positivt bilde. Han behandler platen med en svart ferniss og rammer den inn med en smal metall ramme, forteller Ellen-K Willas i pop up gallery.

Resultatet av fotograferingen i Oslo er i følge Ellen K vakre og sterke portretter der barnas sjel trer frem, samtidig som barnets slektskap og historie blir avdekket.

Olmeta er født i 1968 og har en Bachelor of Fine Arts fra Santa Monica University i 1992. Ellen-K beskriver Olmeta som kunstverdenens alkymist.

- Han har siden reist verden rundt og utforsket det ukjente, for å lære og forstå en verden av mystikk og energier. Disse erfaringene tar han med seg i møtet med sine modeller.

Olmeta har utgitt flere bøker og stilt ut på anerkjente gallerier og museer rundt omkring i verden.
På utstillingen presenteres også hans seneste arbeider som 'Yantras' og 'Roots'.

Utstillingen på pop up gallery blir bare å torsdag 29. august klokken 19 til 22. Stedet er Bilder School of Photography i Oslo.
Matthias Olmeta - Jules B
Jules B
Matthias Olmeta
Matthias Olmeta - gracias santa medicina
gracias santa medicina
Matthias Olmeta

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu