Arkitekturjuryen på plass

Tredje runde av Fotografen 2013 er i gang! Temaet er arkitektur og juryen består av Lars Elton, Damian Heinisch og Ivan Brodey.
Fotografen 2013 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Tredje runde av Fotografen 2013 åpnet for innsending 1. mai. Temaet er arkitektur, og til å juryere denne runden har vi fått med oss Lars Elton, Damian Heinisch og Ivan Brodey.

Originalitet og et overraskende blikk
Lars Elton er en erfaren kritiker med blant annet foto og arkitektur som spesialfelt. Han er fast tilknyttet VG og har skrevet for en rekke andre aviser og magasiner i nærmere 30 år.

- Det jeg er ute etter er originalitet og et blikk som kan overraske meg. Jeg stiller til enhver oppgave med åpne øyne og minst mulig fordommer, sier Elton.

Bygningens historie i ett bilde
Ivan Brodey har fotografert for en rekke arkitekturkontor og arkitekturtidskrifter de siste årene, og underviser i tillegg på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Nylig viste han utstillingen Kjøpesenter - byens hjerte på DogA i Oslo.

- Jeg ser etter fotografens forståelse av bygningen, om han eller hun kan fange det arkitekten forsøkte å artikulere med bygningen, sier Brodey og er samtidig interessert i å se bilder som fanger bygningens historie, eller narrativ.

- Det behøver ikke å være et flatterende bilde eller av god arkitektur. Men jeg vil se din fotografiske stil reflektert i bildet du tar, sier han og oppfordrer til å ta et bevisst valg angående hvilken teknikk man tar i bruk for å fange bygningen.

Personlig interpretasjon
Damian Heinisch jobber både som reklamefotograf og med egne prosjekter, Han har holdt flere utstillinger og har vunnet hovedprisen i konkurransen Gullsnitt seks ganger. I tillegg underviser han ved Bilder Nordic School of Photography. Heinisch syns det er viktig at man tilfører bildet noe personlig.

- For meg er det viktig at man ikke bare fokuserer på rene linjer og former, men viser en tilstedeværelse av fotografen og stedet. Når man jobber med et kunstverk av en annen person, bør man ikke bare reprodusere motivet, men tilføre en personlig interpretasjon av det, sier Heinisch.

Frist 1. juni
Fotografen 2013 går over seks runder i løpet av hele året. Tredje runde åpnet for innsending 1. mai og frist for å delta er 1. juni.

Fotografen 2013 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no. Bli medlem her
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu