Utstillinger denne helgen

Skandinaviske mestere, amerikansk horror og europeisk identitet. Disse utstillingene er åpne denne helgen.
Mai er fylt med fridager og denne uken er intet unntak. Helligdagen på torsdag gir mange en ekstra lang frihelg, og god tid til foto- og kunstopplevelser. Her er en oversikt over noen av utstillingene som åpner eller holder åpent denne helgen.

New York på Fotogalleriet
Onsdag åpnet utstillingen High Rise av svenske David Molander på Fotogalleriet i Oslo.

- High Rise består av tre store fotografier og en video som alle stammer fra Molanders residency i New York i 2011 og 2012. I denne perioden gikk han byen rundt med kameraet sitt og skapte fotografier av en metropol som aldri sover, en by hvor tiden virker umålbar. Ved å bruke en montasjeteknikk, har Molander konsentrert flere fotografiske øyeblikk oppå hverandre, slik at hvert ferdige verk framstår som en tidskapsel for en bestemt del av byen, skriver Fotogalleriet.

Utstillingen varer frem til 19. mai. 14. mai skal kunstneren holde en presentasjon av sitt kunstnerskap i galleriet.

Skandinaviske mestere på Galleri Balder
Torsdag 9. mai kl. 18 åpner utstillingen Scandinavian grey på Galleri Balder i Oslo. Her vises et utvalg bilder av fotografer som Anders Petersen, Tom Sandberg, Rune Johansen og Herdis Maria Siegert.

- Utstillingen viser både unike årgangskopier fra 60-tallet av den legendariske svenske fotografen Christer Strömholm til helt ferske arbeider av Tom Sandberg. Felles for alle er at de med bruk av klassiske fotografiske teknikker har satt sitt preg på utviklingen av fotografiet som kunstform, skriver galleriet.

Scandinavian grey henger frem til 2. juni.

Prospekter på DogA
Fredag 10. mai kl. 20 åpner utstillingen Prospekt på DogA i Oslo. Utstillingen er et resultat av 8 måneders prosjektarbeid under veiledning av Hans-Olav Forsang og Marie Sjøvold. 10 fotografer stiller ut prosjekter som varierer fra selvbiografisk, til dokumentar og abstrakt. Bildene er til salgs, og deler av inntekten fra salget går til gatemagasinet =OSLO.

Utstillingen holder åpent til og med søndag 12. mai.

Retrospektiv Dag Alveng
Dag Alveng stiller ut serien Sommerlys på Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg. Dette er en retrospektiv utstilling av en serie bilder kunstneren har jobbet med siden 1979. Utstillingen varer frem til 20. mai.

Finsk samtidskunst på Preus museum
Preus museum i Horten kan du bli bedre kjent med finsk samtidskunst i utstillingen Bodies, Borders Crossings. Ti kunstnere stiller ut foto og video med fokus på grenser og normer. Utstillingen varer frem til 26. mai.

Afghanske kvinner på Perspektivet
Lynsey Addario har fotografert kvinner i Afghanistan siden før Talibans fall. Utstillingen Veiled Rebellion: Women in Afghanistan ble vist på Nobels Fredssenter i 2012, og henger nå på Perspektivet museum i Tromsø. Frem til 9. juni kan du få et innblikk i "kvinners tilværelse på alle arenaer i det afghanske samfunnslivet; innen kultur, politikk, utdannelse, arbeidsliv og privatliv."

Europeisk identitet på Nobels Fredssenter
Nobels Fredssenter vises utstillingen Europeiske identiteter. 12 europeiske fotografer, deriblant norske Marie Sjøvold og Monica Larsen, har utforsket utstillingens tema på hver sin måte. Resultatet har blitt 12 forskjellige historier som skal pryde veggene frem til 15. september.

Horror på Astrup Fearnley
Forrige helg åpnet den hittil største utstillingen av Cindy Shermans verker i Norge. Utstillingen "Cindy Sherman - Untitled Horror" på Astrup Fearnley Museet er satt sammen med tanke på de groteske og urovekkende sidene ved Shermans kunstnerskap.

-Det er slående hvor stramt og gjennomført Cindy Shermans kunstnerskap er. I mine øyne er det feilfritt hva gjelder både tematikk, konsept og formalt uttrykk – og jeg anbefaler alle til å ta turen til Astrup Fearnley før utstillingen tas ned 22.september 2013, skrev vår anmelder om utstillingen.

Se flere utstillinger i vår utstillingsoversikt
David Molander -
David Molander
Fra utstillingen High Rise på Fotogalleriet
Tom Sandberg - Uten tittel 2010
Uten tittel 2010
Tom Sandberg
Fra utstillingen Scandinavian grey på Galleri Balder
Kristin Holmefjord -
Kristin Holmefjord
Fra utstillingen Prospekt på DogA

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu