Verden er en boble

Siden 2002 har Caroline Reistad jobbet med barns sårbarhet i forhold til deres sosio-politiske situasjon.
Litt nervøs, men med mye sjarm, tok Caroline Reistad Nordic Light-publikumet med på en reise. Rundt i verden og i barns verden. Siden 2002 har hun jobbet med prosjektet. Hun har besøkt barn i land som Marokko, Kambodsja, India og Norge, for å nevne noen.

Fokus er på barns sårbarhet i forhold til deres sosio-politiske situasjon, familiens økonomiske status og evne til å forsørge dem. Carolines visjon med prosjektet er å rette oppmerksomhet mot økonomiske og politiske mekanismer som har en påvirkning på barn. Såre, melankolske, nære og ærlige bilder ble fulgt opp av harde fakta om barns levekår fra Reistad under hennes bildevisning på Nordic Light. Med mye rom for å fordøye, og ikke minst å tenke selv.

Med en Leica og en 50mm, ofte i kompaniskap med Rune Eraker, har Reistad møtt en rekke familier rundt omkring i verden. Hun har bodd med dem, lekt med barna og spist med dem.

- Jeg kan ikke bare gå bort til noen å fotografere dem. Jeg må bruke tid. Jeg er meg selv, jeg viser repsekt og jeg er høflig, forteller Reistad. - Jeg har faktisk aldri blitt nektet av noen å ta de bildene jeg ønsker.

Bildene er i sort/hvitt. Det er et bevisst valg fra Caroline. Hun ønsker å fjerne alt i bildet som kan forstyrre for budskapet.

I samarbeid med forfatter Frode Grytten jobber Reistad med å gi ut fotoprosjektet i bokform.

Reistad er årets debutantutstiller på Nordic Light.
Caroline Reistad -
Caroline Reistad
Caroline Reistad -
Caroline Reistad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu